Diyanet-Sen'den Kızılay'a kan bağışı

Diyanet Sen-Çerkezköy Şubesi personeli koronavirüs salgını nedeniyle kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulundu. Diyanet-Sen Çerkezköy Şubesi Başkanı İsmail Bütün, " Va

Çerkezköy 8.02.2021 14:37:00 0
Diyanet-Sen

Hafta sonunda Çerkezköy Belediye meydanında bulunan Kızılay stantında gerçekleştirilen kampanyaya Diyanet-Sen Çerkezköy Şubesi Başkanı İsmail Bütün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

BİR DAMLA KAN BİR CAN DEMEKTİR

 

Yüce dinimiz İslam’ın insana ve insan sağlığına büyük ehemmiyet verdiğini kaydeden Diyanet-Sen Çerkezköy Şubesi Başkanı İsmail Bütün yaptığı açıklamada,” Sağlığın kıymeti ise, ancak kaybedildiğinde daha iyi anlaşılmaktadır. Pek çok sayıda insan, tedavisi olmayan Covid -19, kanser gibi küresel hastalıklarla uğraşırken, bir o kadar insan da, organ ve kan nakli beklemektedir.Kan bağışı, dini ve fıkhi açıdan zaruret olarak değerlendirilmektedir.Kan bağışı yapılması da, kan kaybına uğrayan hastalar için organ nakli kadar önemlidir. Ülkemiz deprem bölgesindedir her an deprem zedeler, terör saldırısına ugrayan askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, trafik kazasında acil kazazedeler,ameliyat masasında kan bekleyen hastalar,dogal afete maruz kalan vatandaşlarımızın her an acil kana ihtiyacı olabilir. Hiçbir fert benim kana ihtiyacım yok diyemez. Bir damla kan bir hayat kurtarır.Kızılay'a verdiğin bir damla kan bir can demektir” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bütün,” Kan bağışının, kan verilene olduğu kadar, kan verene de bir çok yararı vardır. Şöyle ki; kan verenin kanının yenilenmesini ve bünyesinin daha dinç olmasını sağlamaktadır. Sevgili Peygamberimizin “insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır”  şeklindeki buyruğunu anımsayarak, bizler de insanlara faydalı olmak için, Kan bağışı konusunda Diyanet-Sen Çerkezköy Şubesi olarak üzerimize düşen görevi en hızlı şekilde yerine getirmekteyiz. Kan bağışı yapan yönetim kurulu üyelerimize, telefonla sendikamızı arayarak veya sosyal medyadan destek veren üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10