Belediye kurs sayısını 19'a çıkardı

Ergene Belediyesi'nin ücretsiz başlattığı meslek edindirme kurslarına yenileri eklenerek, kurs sayısı 19'a çıkarıldı.

Ergene 8.02.2021 15:03:00 0
Belediye kurs sayısını 19

Ergene Belediyesi tarafından başlatılan giyim, pastacılık, bayan kuaförlüğü, fotoğrafçılık ile kamera çekimi, deri çanta ve aksesuar, hediyelik eşya yapımı, halk oyunları kursu, bilgisayar kursu ve bilgisayarlı muhasebe kursları ile aşçı yardımcılığı, ev tekstili, giyim, İngilizce, resim, çini sanatı, ebru kursu, tiyatro, diksiyon ve girişimcilik ile temel makyaj eğitimi kursları veriliyor.

 

YAZILI BAŞVURU GEREKİYOR

 

Yeni kurslar ile birlikte Ergene Belediyesinin kurs sayısı 19 oldu. Ergene Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ücretsiz verilen kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin diğer kurslara başvuru yaptığı gibi yazılı olarak Sağlık Mahallesi’nde yer alan Kültür Merkezi binasına başvurmaları gerektiği kaydedildi. Kurslardan bayan kuaförlüğü kursu hariç diğer kurslar Ergene Kültür Merkezi binasında veriliyor. Bu arada geçmiş dönemlerde bayan kuaförlüğü kursunu başarıyla bitiren birçok kursiyer kendi iş yerini açarak çalışmaya başladı.

 

"VATANDAŞLARI İŞ SAHİBİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

Ergene Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ergene Kültür Merkezi'nin belediyemize devredilmesiyle birlikte yeni kurslarımızı hayata geçirdik. Şu anda kayıtlarımız devam ediyor. Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında kurslarda eğitimlerimiz başlayacak. Meslek edindirme kurslarımız ile birçok vatandaşımızı iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. Ergene Belediyesi olarak sosyal belediyecilik yaptığımız çalışmalarla halkımıza her alanda dokunan işler yaparak faydalı olma gayretimizi sürdürüyoruz. Ergene’de vatandaşlarımıza her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” ifadeleri kaydedildi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10