İYİ Parti'li Erseçkin: "Kirli zihniyetle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

Kadın cinayetleriyle ilgili açıklama yapan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için vahşice katledilen Özgecan Aslan ve

Çerkezköy 12.02.2021 11:27:00 0
İYİ Parti

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, her gün bir kadının cinayete kurban gittiğini kaydederek, "Son olarak Kapaklı’da işinde, aşında, emeğinde olan kadınımız, psikopat bir cani tarafından vahşice katledildi. Aynı şekilde bundan tam 6 yıl önce otobüste kendisine tecavüz girişiminde bulunulan Özgecan kardeşimiz vahşice katledilmişti. Hepimizin yüreğinde ‘Anne’ feryatlarıyla 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürülen Emine Bulut’un görüntüleri dün gibi hafızamızda. Ve niceleri her gün bir yerlerde, bir zamanlarda öldürülüyor" dedi.

 

"VAHŞETE DAVETİYE ÇIKARILIYOR"

 

Kadın cinayetlerinin bir zihniyet meselesi olduğunun altını çizen Erseçkin, "Kadının karnından sıpa, sırtından sopanın eksik edilmemesini' iddia eden hakimlerin bulunduğu bir Türkiye'de, kadınlara yönelik tehdit, ağır iftira ve hakaretlerin hiç ceza görmediği bir ülkede, bir yönüyle de bu bir zihniyet meselesidir. Kadınlarımız her gün bambaşka yerlerde vahşice katledilirken, bu sözlerle, kullanılan ifadelerle, yapılan davranışlarla vahşete davetiye çıkarılıyor. Muhtemelen bir tehdit algısı, yani kadınların hayatın içinde yürümesi, erkeklerin imkanlarıyla erkeklerle eşit hale gelebilecek olmasını bir tehdit unsuru olarak gören bu zihniyet, her gün bir kadınımızın şiddet görmesine imkan sağlıyor” diye konuştu.

 

"HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİRDİ"

 

Kapaklı’da meydana gelen olayda, indirim talep eden müşterisinin bıçak darbeleriyle katledilen Kader Balcı’yı da rahmetle anan Erseçkin, “Bugün bu olay en yakınımızdaki bir arkadaşımızın başına da gelebilirdi. Bizim başımıza da gelebilirdi. Mesele bu zihniyeti, kadına uzanan ele altın tepsi sunan zihniyeti yok etmek. Kadınlarımız köleleştirilerek, susturularak bir şeyler elde edilmeye çalışıyor. Yapamazsınız, yapamayacaksınız. Kadınlarımız, kendi inancı dışında hiç kimsenin emrine itaat etmek zorunda değildir. İYİ Parti olarak bizim hayalimiz kadına uzanan elin kırılacağı bir Türkiye. Biz bunu başaracağız. Artık kadınlarımız şiddet görmesin, buna tahammülümüz kalmadı” dedi.

 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR"

 

Açıklamasının devamında İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Erseçkin, “Biz kadınların İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmaması için yapacağımız çalışmalar ve bunu kamuoyuna mal etme konusunda son derce akılcı bir tavır belirlememiz gerekiyor. İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğumuzu İYİ Parti olarak çok net olarak ortaya koyduk. Bir avuç ahlaksızın hayallerini gerçekleştirmek adına kadınlarımızı mağdur etmenize izin vermeyeceğiz. Bir avuç özgüvensizin egolarını eylemek uğruna İstanbul Sözleşmesi'ni feda etmenize izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadelerini kullandı.

 

VAHŞİCE KATLEDİLEN ÖZGECAN’I DA UNUTMADI

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı da rahmetle anarak, “Kadına, çocuğa, hayvana, doğaya tüm şiddet vakalarının son bulması en büyük temennimizdir. 6 yıl önce vahşice katledilen Özgecan kardeşimizi de bu duygu ve düşüncelerle rahmetle anıyorum. Ve söz veriyoruz. Tüm kadınlarımız için; kadına düşman olan bu kirli zihniyetle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10