Kütüphane yeni yerinde hizmete hazır

Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'ne taşınan Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi; yeti?

Kapaklı 12.02.2021 11:59:00 0
Kütüphane yeni yerinde hizmete hazır

Atatürk Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  yetişkin, çocuk ve bebek bölümlerini gezerek, Kapaklı’nın bir ilki yaşadığını ve kazandırılan kütüphanenin örneklerinin az olduğunu kaydetti.

 

"10 BİNE YAKIN KİTAP OLACAK"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Bugün ilçemize bir ilki daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk Kültür Merkezimizin birinci katında çocuk ve bebek kütüphanemizi tamamladık ve ilçemize kazandırdık. Kütüphanemiz Türkiye’de ilçeler bazında en iyi ve en donanımlı ilk 5 kütüphaneden birisi olarak ayrıca bir önem taşımakta. Toplamda 10 bine yakın kitap envanteri ve süreli yayınlarla kütüphanemiz hizmette olacak. Bebek kütüphane bölümünde 0 ile 4 yaş arasındaki evlatlarımız velileri ile beraber zaman geçirirken hem eğlenip hem de beceri kazanacaklar" dedi.

 

"KİTAP SEVGİSİ İLE BÜYÜYEN NESİLLER, GELECEĞİMİZDİR"

 

Çocuk kütüphanesi bölümünün ilk ve ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı bir alan olarak hizmet vereceğini kaydeden Başkan Çetin, "Kitap sevgisi ile büyüyen, büyütülen nesiller geleceğimizdir düsturu ile böylesine güzel bir kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında emeği olan Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet Hacıoğlu’na teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

BAŞKAN ÇETİN, GENÇLERLE SOHBET ETTİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Çetin, daha sonra kütüphanede ders çalışan ve kitap okuyan gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da, Kapaklı Belediyesi ile yapılan protokolün ardından ilçeye kazandırılan yetişkin, çocuk ve bebek kütüphanesinin hayırlı olmasını diledi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10