CHP'li Faik Öztrak: Millet aybaşını göremez olmuş, Ay'ı nasıl görecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te Ay'a çıkma vaadiyle ilgili, ?

Tekirdağ 14.02.2021 16:38:00 0
CHP

CHP'li Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, 3 aylarda yapılacak ibadetlerin kabul olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, koronavirüs salgınına değinerek, "Ülkemizde salgın, yeniden yükselişe geçti. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yönetimde yaşananlar, devlet krizinin hızla derinleştiğini gösteriyor. Ülke patinaj yapıyor. İnsanlar çaresiz, dertler sahipsiz. Milletimizin yaşadığı buhranın korkunç yüzü, her gün biraz daha belirginleşiyor. Bu hafta, 2020’nin son üç ayına ait işsizlik verileri açıklandı. İş güç sahibi 1 milyon 103 bin yurttaşımız, son bir yılda işini kaybetmiş. Ama TÜİK’e bakarsak, geçtiğimiz Kasım ayında işsizlik oranı da, işsiz sayısı da düşmüş. İş bulmaktan umudunu kesen ve artık iş aramayı bırakanları işsiz saymayınca, 'işsizlik' diye bir sorun da kalmamış. Oysa Kasım’da işsiz yurttaşlarımızın sayısı 4 milyonken iş aramayıp çalışmaya hazır olan yurttaşlarımızın umutlarını kestiği için iş aramayıp çalışmaya hazır olan yurttaşlarımızın sayısı ise, 4 milyon 832 bin" dedi.

 

“SÖZDE' YERLİ VE MİLLİ ARABAYI BEKLİYORUZ"

 

2011 seçimlerine giderken, “Yerli Uçağımız Göklerde” denildiğini kaydeden Öztrak, şöyle devam etti: "2015 seçimlerine giderken, 'Yerli Yolcu Uçağımızı Yapıyoruz' dediler. Bütün şehirleri pankartlarla, afişlerle doldurdular. Ama o uçağı bulamadık. 2021 yılına geldik. Yerli yolcu uçağı hala ortada yok, arıyoruz bulamıyoruz. 2011’de yüzde 100 yerli otomobil üretecek bir babayiğit aramışlardı o babayiğit bir türlü çıkmadı. Şimdi o babayiğit çıkmayınca da 2015 yılında Cadillac’a üretilen prototipleri İsveçli SAAB firmasına 40 milyon Avro ödeyerek satın aldılar. Çakma prototipleri 'yerli araç' diye, millete yutturmaya kalktılar. Yerli araba, '2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda' görücüye çıkacak, '2021’de de seri üretime geçeceğiz' dediler. 2019 gelip, geçti. Cenevre Fuarı'nda görücüye çıkan araba oldu mu? Olmadı. 2021’deyiz. Yüzde yüz yerli arabanın seri üretimi başladı mı? Hayır başlamadı. Bu iş suya düşünce, bu defa, 2018’de Hong Kong’da görücüye çıkmış bir arabayı aldılar. Önüne kocaman harflerle TOGG yazdılar. Şimdi de tasarımı İtalya’dan, motoru Almanya’dan, şasisi İngiltere’den, bataryası Çin’den toparlanacak, bu sözde 'yerli ve milli' arabayı, bekliyoruz. 

 

"TANK NEREDE? TANK YOK. PARA NEREDE? PARA YOK"

 

Siyasi sermaye 'yalan' olursa, gökyüzünde 'hayali yerli yolcu uçağı', yollarımızda 'hayali yerli araba' olur da, sınırlarımız da bekleyecek 'hayali yerli tank' olmaz mı? Elbette olur. Bu ülkenin en stratejik askeri tesislerinden birini, 'Yerli tank' yapacağız diyerek, tek kuruş almadan, allem ettiler, kallem ettiler. Katar ordusuna peşkeş çektiler. Sonrada Savunma Sanayi Başkanı, attığı bu tweet ile ne dedi? 'Altay Tankı Seri Üretim Projesi imzalandı. 18 ay sonra ilk tank, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.' Bakın, 'Teslim edilebilir' demiyor. 'Teslim edilecek' diyor. Peki bu tweetin atıldığı tarih ne? 9 Kasım 2018. 18 aylık süre, 9 Mayıs 2020’de doldu. Bugün tarih ne? 12 Şubat 2021. Tank nerede? Tank yok. Para nerede? Para yok. Yatırım yapılacak dendi, o da yok. Yani tam bir 'Organize İşler' durumu. Altay Tankları sözleşme süresinde teslim edilmediyse, bunun bir müeyyidesi, bir tazminatı olmaz mı? Olmalı tabi. Ama işin içinde Erdoğan’a ilahi aşkla bağlı iş adamı ve Katar emiri olunca, ne ceza, ne de tazminat oluyor. Tank-Palet onlara feda oluyor.

 

"128 MİLYAR DA DAMAT DA ORTADA YOK"

 

Erdoğan’ın şahsım rejiminde, millete hayali bir iktisat teorisi anlattılar. 'Faizi düşürün, enflasyonda düşer' dediler. Yetmedi bunu gidip bir de Londra’daki bankerlere anlattılar. Onlarda pusuya yattı. Kayınpeder, Damat birlikte Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları, bir hayal uğruna har vurdular harman savurdular. Enflasyon da, faiz de şahlandı. Yüksek faizle, değersiz Türk lirası arasında milletimiz ezildi. Bu arada Londra bankerleri de artık tefeci faizlerini ceplerine indirmeye başladılar. Şimdi bu 128 milyar lira nerede soruyoruz. Ortada yok. Damat nerede? Damat da yok. Peki bu milletin 128 milyar dolarının hesabını veren var mı? O da yok. Tüyü bitmedik yetimin hakkından ödenen, rekor tefeci faizlerinin hesabını veren var mı? O da yok."

 

"BUNUN ADI SİYASİ CAMBAZLIK"

 

"Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre, Ay’la ilk temas 2023’de olacakmış" diyen CHP'li Faik Öztrak, şunları kaydetti: "Biraz da sert olacakmış. Bir de slogan bulmuşlar. 'Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!' Millet aybaşını göremez hale gelmiş, aybaşını getiremez hale gelmiş Ay’ı nasıl görecek? Açıkça ifade ediyorum, bunlar milletten öyle kopmuşlar ki, 'Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!' diyerek, milyonlarla alay edebiliyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’ne, kayyum atamasını protesto eden öğrencilere, ters kelepçe takıp yere baktırmaya çalışan iktidar, vatandaşa; yaptıklarımı görme 'Ay’ı gör!' diyor. Ama Millet; beceriksizlerin çıkardığı ekonomik krizde, bırakın Ay’ı, aybaşını görmeye uğraşıyor, göremiyor. Türkiye’miz, Uzay Ajansı kurmalı mıdır? Tamam kurmalıdır kesinlikle. Türkiye’nin, bir Uzay Stratejisi olmalı mıdır? Olmalıdır. Türkiye’nin, Uzay’a gitme hedefi olmalı mıdır? O da olmalıdır. Bunların hepsi tamam. Ama bugün, millet gelecek ayı nasıl çıkarım diye düşünürken, sahipsiz kalmışken ülkeyi yönetenler millete Ay’a çıkma masalı anlatırsa, bunun adı apaçık “Siyasi cambazlıktır”, “Siyasi hırsızlıktır”, “Siyasi dolandırıcılıktır”. Hükümete tavsiyemiz, uzaya çıkmadan önce sokağa çıkın. İnsan içine bir çıkın. Milletin halini bir görün.

 

ÜLKEDEKİ DRAMLAR SARAYDAN GÖRÜNMÜYOR

 

Biz Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm üyelerimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sokaklardayız. Bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası olarak, milletin dertlerini dinledik. Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonunu ziyaret ettik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, esnaflarımızın oda başkanlarıyla, bir araya geldik. Salgın nedeniyle hükümetin işyerlerini kapattığı, krizden en fazla etkilenen esnafların dertlerini dinledik. Bu krizde ülkemizde sadece ekonomik değil, büyük bir sosyal çöküş de yaşanıyor. Ortak olarak sahip oldukları dükkân kirası nedeniyle, birbirini mahkemeye veren abi-kardeş mi istersiniz. Yoksa 'Bir çorbacı dükkânı iki evi artık geçindiremiyor' oğlum diyerek, gözyaşları içinde oğlunu işten çıkaran, başka yerde ekmeğini bul diyen baba mı istersiniz. Ülkemizde büyük insani dramlar yaşanıyor. Ama bu dertleri Saray’dan dinleyen, gören yok. Üstüne üstlük, sokaktaki esnafın halini görmeyenler, 'Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!' diyerek bir de esnaflarımızla alay ediyorlar.

 

"ŞAPKAYI ÖNÜNÜZE KOYUP MİLLETİN HALİNİ GÖRÜN"

 

Yine Erdoğan Şahsım Rejiminin, görmek istemediği bir başka acı tablo. Yoksulluk, çaresizlik, işsizlik. Ve bunun yarattığı büyük sosyal tahribat. Dün, İstanbul Zeytinburnu’nda, ekonomik sıkıntılar nedeniyle, 25’inde bir anne, baba, 1,5 yaşlarındaki yavrularını komşularına bırakıp, evlerinde yaşamlarına son verdiler. Böyle bir acı karşısında insanın nutku tutuluyor. Yutkunamıyor bile. Yine bizim ailemizden, CHP Kocaeli Kartepe Belediye Meclis üyemiz, 28 yaşındaki Tugay Adak kardeşimiz, işsizlik nedeniyle girdiği bunalımdan çıkamayarak, yaşamına son verdi. Gerçekten ne diyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Her ölüm erken ölümdür. Ama 25’inde gencecik fidanlarımızı, hayatta tutamıyorsak, gökyüzüne bakıp, Ay’ı görmeyi değil. Artık şapkayı önümüze koyup, gençlerimizin halini görmemiz gerekir. Bugün siyasetin en önemli meselesi, en önemli gündemi bu olmalıdır. Ülkeyi yönetenler bu feci işsizlik gündeminden kaçamaz, yoksulluk gündeminden kaçamazlar."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10