Kapaklı Belediyesi, Pınar Bulvarı'na odaklandı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi tarafından yenilenen Pınar Bulvarı esnafı ile bir araya geldi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Başkan Çetin, Pın

Kapaklı 19.02.2021 13:31:00 0
Kapaklı Belediyesi, Pınar Bulvarı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, şu ifadeleri kullandı: "İlçemizde bir değişimi, yeniliği, gelişimi hayata geçirmek için göreve geldiğimiz ilk günden beri ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Önce belediye içerisinde kurumsallaşmaya yönelik çalışma yürüttük. Akabinde belediyenin tüm ekipleriyle beraber Kapaklı’da neyi nasıl değiştirebiliriz, Kapaklı’ya daha fazla değer nasıl katarız, Kapaklı’yı bölgede cazip bir merkez haline nasıl dönüştürürüz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Talihsizlik odur ki ilk yılımız ekonomik sorunlarla geçti. 2020 yılını heyecan ve umutla planlarken maalesef pandemi süreciyle yılı geçirmek zorunda kaldık. Esnaflarımız bu işlerden ciddi bir şekilde etkilendi. Belediye olarak bizler de etkilendik. Esnek çalışma ile Kapaklı’nın sorunlarını çözmeye gayret ettik.” 

 

"KAPAKLI'NIN ÖNEMLİ BİR MERKEZİ"

 

Başkan Çetin, Pınar Bulvarı’nın Kapaklı’nın önemli bir merkezi olduğunu vurgulayarak, “Pınar Bulvarı bizim merkezi bir noktamız. Kapaklı’nın pınarından ismini almış bir yerimiz. Burayı prestij caddesine dönüştürmek istedik. Bu bağlamda başlattığımız çalışmalar neticesinde bölgede herkesin takdirini toplayan bir cadde ortaya çıktı. Bu yaz pandemi son bulursa bu caddemizi hafta sonları trafiğe kapatıp, festival ortamı haline dönüştürüp, ailelerimizin çocukları ile zaman geçirebileceği bir sürü etkinlik planlıyoruz. Esnafımızın da müşteri ile temasını artırmak istiyoruz” dedi.

 

ESNAFA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında, “Pınar Bulvarı’nın bir ucunda Millet Bahçesi bir ucunda da eski belediye meydanı projesi var. Bunlar zaman içerisinde hayata geçerse Pınar Bulvarı’nın kıymeti daha da önem arz edecek. Bunları planlarken mevcut Pınar Bulvarı’nın cephe iyileştirmelerini yapalım istedik. Türkiye’de bazı örnek çalışmalar var, bunları ilçemizde de uygulayabilir miyiz diye yola çıktık. Etüt Proje Müdürlüğümüz bir çalışma hazırladı. Sizlerle fikir alışverişi yapmak istediğimiz konu tabelalar ile ilgili. Herkesin farklı tabelaları var. Bu tabelaları tek tipe çevirirsek esnafımız nasıl yaklaşır, esnafımızın bu konudaki düşünceleri neler konuşalım istedik. Katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SUNUM YAPILDI

 

Çetin’in konuşmasından sonra proje yetkilisi Mimar Ersin Sarıhan, bir sunum gerçekleştirerek, Pınar Bulvarı Cephe Sağlıklaştırma Projesi’nin detaylarını katılımcılar ile paylaştı. Mimar Sarıhan’ın sunumunun ardından Pınar Bulvarı esnafı konuyla ilgili görüş ve önerilerini iletti.

 

“ALGIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Başkan Çetin, esnafların görüş ve önerileri sonrasında söz alarak, “Trakya’da bu projenin bir benzeri yok. İlçemizde bir algıyı değiştirmek istiyorum. Gündemde yok iken termal su ile ilgili girişimlerde bulunduk. İnşallah kaliteli suya ulaşırsak ve termal tesisler kazandırırsak ilçemize gelen herhangi bir vatandaşımız Pınar Bulvarı’na gelerek sizlerden alışveriş yapacak. Dolayısıyla olaya Kapaklı’daki algıyı değiştirmek için bakıyorum. Göz önünde olan Pınar Bulvarı’nı cazibe merkezi haline getirelim ve bu sayede Kapaklı algısını değiştirelim istiyoruz” ifadelerini kaydetti. Çetin, konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı esnafa teşekkür ederek, kısa zaman içerisinde proje ile ilgili tüm esnafın tek tek ziyaret edileceğini ve konuyla ilgili detaylı anket çalışması yapılacağını söyledi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10