14 yeni park ve spor alanı yapılacak

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2021 yılında kente 14 yeni park ve spor alanı kazandıracağını açıkladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılı yatırım h

Çorlu 22.02.2021 14:54:00 0
14 yeni park ve spor alanı yapılacak

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 11 farklı mahallede inşa edilecek 14 yeni park ve spor alanının yanı sıra yıl içerisinde 3 mahalledeki mevcut 3 parkın da baştan sona yenilenmesi planlanıyor. Çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile estetik ve fonksiyonel yaşam mekânları oluşturmaya özen göstererek planlamalar yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Havuzlar Mahallesi Yenigün Caddesi ile Derya Sokak, Muhittin Mahallesi Ahmet Priştina Caddesi, Çobançeşme Mahallesi Ulusoy Sokak ile Işın Sokak, Alipaşa Mahallesi Ender Sokak, Kazımiye Mahallesi Göreme Sokak ve Silahtarağa Mahallesi Baki Sokak adreslerinde oyun grupları, yürüyüş ve spor alanları ile oturma gruplarının yer aldığı; mahalle sakinlerinin nefes alacağı, çocukların oyun oynayacağı klasik konseptte yepyeni 8 park alanını yıl içerisinde kentimize kazandırmayı amaçlıyor.

 

ÇORLU'NUN İLK BİSİKLET PARKI YAPILACAK

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ayrıca farklı konseptlerde kurgulanmış fonksiyonel park alanları da inşa etmeyi planlıyor. Nusratiye Mahallesi Alagül Sokak üzerinde inşa edilecek bisiklet parkı, Çorlu’nun bisiklet kullanıcılarına özel ilk park alanı olacak. Ekipler, ayrıca engelsiz park konseptli yeni bir parkın inşasına devam ediyor. 2020’nin son aylarında Hürriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan ve çalışmaların devam ettiği engelsiz parkın bahar aylarında hizmete açılması bekleniyor.

 

"SPOR SAHASI OLMAYAN PARK KALMAYACAK"

 

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkların yanı sıra vatandaşlarımızın spor yapabileceği spor sahaları da inşa etmeye devam ediyor. 2021 yılında spor sahaları adına önemli işlere imza atacak olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dev bir halı saha tesisi oluşturmayı planlıyor. 2 adet kapalı, 1 adet açık halı sahanın yer alacağı tesis, futbolseverlerin yeni uğrak noktalarından biri olacak. Rumeli Mahallesi’nde bulunan Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nun yanındaki boş arazide yeni bir basketbol sahası inşa edilmesi de 2021 planları arasında yer alıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu yıl içerisinde ayrıca, spor sahası bulunmayan tüm parkları yeniden düzenleyerek spor sahaları inşa etmeyi planlıyor. Spor sahası olmayan parklara üçlü basket potaları, mini basketbol ve mini futbol sahaları eklemeyi hedefleyen ekipler bu yıl içerisinde 17 parkta çalışma gerçekleştirecek" denildi.

 

"3 PARK BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK"

 

Bir yandan yeni park inşalarına devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin bir yandan da eskimiş ve işlevselliğini günden güne yitirmiş parklarda yenileme çalışmalarına yıl içerisinde devam edeceği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Hıdırağa Mahallesi’ndeki Sabriye Avcı Parkı, Silahtarağa Mahallesi’ndeki Kara Fatma Parkı ve Havuzlar Mahallesi’ndeki Balkan Türkleri Parkı baştan aşağı yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine tekrar açılacak. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında ses getirecek yepyeni bir park projesine de imza atmayı hedefliyor. Önerler Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin metrekarelik bir alanda kurulması planlanan Masal Park; kentimizde de, bölgemizde de eşi benzeri olmayan, ilginç bir konsepte sahip olacak. Dünyaca ünlü masal kahramanlarının heykellerinin, hikâyelerinin anlatılacağı Masal Park, çocuklar için eğlenceli vakit geçirecekleri bir alan olacak."

 

YENİCE SAHİLİNDE YENİ BİR TESİS

 

Çorlu’nun Marmara Denizi’ne kıyısı olan tek mahallesi olan Yenice Mahallesi’nde yer alan İstiklal Caddesi’ne paralel, yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yeni bir projeye hazırlanan Çorlu Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğü'nün, Yenice sahilinde vatandaşların denizle buluşmasını sağlayacak yeni bir sosyal tesis inşa etmeyi planladığı kaydedilen açıklamada, 2021 yılında başlaması hedeflenen projenin, tamamlandığında Çorlu’nun ilk sahil tesisi olma özelliğini taşıyacağı ifade edildi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10