Uzman hekim sayısı artırılacak

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ'a yapılacak sağlık yatırımlarını açıklarken, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki uzman hekim sayısının artırılacağını söyledi. Kapaklı'

Çerkezköy 25.02.2021 11:22:00 0
Uzman hekim sayısı artırılacak

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül'le birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, görüşmenin ardından Tekirdağ’ın ilçelerine yapılacak sağlık yatırımlarını açıkladı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin anesteziyoloji ve reanimasyon, çocuk sağlığı ve hastalıkları, deri ve zührevi hastalıklar, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, göğüs cerrahisi, kulak burun boğaz, kalp ve damar cerrahisi, nefroloji, nöroloji, kardiyoloji talepleri ile hemşire, ebe, sağlık memuru gibi yardımcı sağlık personeli ve destek personeli taleplerinin Sağlık Bakanı Koca'ya iletildiğini kaydeden Yel, Bakan Koca'nın Çerkezköy'e gereken atamaların, değerlendirmelerin ardından en kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade ettiğini açıkladı.

 

 

KAPAKLI’YA YENİ BİR DİŞ HASTANESİ

 

AK Parti'li Yel, Sağlık Bakanı Koca ile yaptıkları görüşmede; Kapaklı Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarının yeni yapılan hastane tamamlanana kadar iyileştirileceği, personel ve doktor sayısının artırılacağı ve vatandaşların ilçedeki hastaneden daha verimli bir şekilde hizmet alabilmeleri için gerekli diğer hizmetlerin de en kısa zamanda yapılacağı yönünde konuştuklarını aktardı. Yel, ayrıca ilçede daha önce belediye tarafından restore edilen diş hastanesinin yerine yeni bir bina yapılarak, vatandaşların daha nezih bir ortamda diş sağlığı hizmetlerini alması yönündeki hususları Sağlık Bakanı Koca'ya ilettiklerini belirtti. Yel, Koca'nın ise hastanelerin durumları ile ilgilenileceğini, daha iyi hizmet verebilmeleri yönünde gereken tedbirlerin alınacağını ifade ettiğini söyledi.

 

DİĞER İLÇELERE YAPILACAK YATIRIMLAR

 

Ergene’ye 50 yatak kapasiteli bir devlet hastanesinin yapılacağını kaydeden Yel, Çorlu Devlet Hastanesi’nin hizmet standartlarının yükseltileceğini, Malkara Devlet Hastanesi’nde uzmanlık gerektiren branşlardaki doktor ihtiyacının giderileceğini, Hayrabolu Devlet Hastanesi’nde halihazırda boş bulunan kadın doğum, genel cerrahi ve anestezi uzmanı kadrolarının doldurulması ve tomografi cihazı tedariki için ilgili ihtiyaç taleplerinin giderileceğini ve Muratlı’ya yeni aile ve toplum sağlığı merkezleri kurulacağını söyledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10