Yücel: Sadece gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililer ile birlikte Çerkezköy'de kurumlara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerd

Çerkezköy 25.02.2021 16:17:00 0
Yücel: Sadece gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz

Bugün Çerkezköy’e gelen MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel partililer ile birlikte ilk olarak Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek Başkan Murat Koçak ile görüştü. Partililer Petrol İş Sendikası ziyaretinin ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret etti.

 

TÜKENMEK BİLMEYEN BİR VEFA BORCUM VAR

 

Esnafın pandemi nedeniyle sıkıntılı süreçten geçtiğini kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “ Mağdur olan çok arkadaşımız var ve ayakta durmaya çalışıyorlar. Mart ayından bu yana dükkanını açmamış esnafımıza elektrik ve doğalgaz faturası gelmeye devam ediyor. Şimdi Mart’tan beri kapalı olan iş yerine elektrik nasıl gelir? İşyerleri kapalı. Takdir edersiniz Çerkezköy 81 vilayetin kültürünü yaşıyor. 10’un üzerinde de ülke var; Yunanistan, Macaristan, Rusya, Moldova, Ukrayna, Ermenistan, Kırgızistan’dan gelen soydaşlarımız var. Ayrı ayrı kültürler, birikimler, tecrübeler var. Ben burada hem görev yapıyorum hem eğitim alıyorum. Çerkezköy’e tükenmek bilmeyen bir vefa borcum var. Bu değerlerin kıymetini bilmeliyiz” dedi.

 

ESNAFIMIZIN SIKINTILARINI DİNLİYORUZ

 

İl ve ilçe kongrelerini bitirdikten sonra tüm ilçe teşkilatları ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini kaydeden MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, "Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanında olmak istedik. Özellikle pandemi sürecinde onların dertlerini, sıkıntılarını çare bulacağımız kadarıyla, mücadele edebileceğimiz kadar onların yanında olalım istedik. Malum pandemi tüm dünyada olduğu gibi  ülkemizde, şehrimizde, ilçemizde de farklı farklı özellikler göstererek etki yapmıştır. Kasım, Aralık ve Ocak ayları içerinde bu ziyaretlerimize de ara vermiştik, biraz beklettik. Pandeminin pik yaptığı bir dönemde vebal altına girmek istemedik. Tabi bu pandemi sürecinin biraz azalması, sürecin farklı yorumlayanlarla da mücadele edebilme adına hem dediğimiz gibi hem oda başkanlarımızın yanında olabilmek, hem onların dertlerini sıkıntılarını dinleyebilmek, çözüm bulabilmek adına ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle de esnaf ve sanatkarları temsilen sizi ziyaret edip neler yapabiliriz diye istişarelere bulunmak istedik. Bu pandemi sürecinde, yoğun çalışma sürecinde bizi kabul ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

 

TÜM İLÇELERİMİZİN PROBLEMLERİNİ KONUŞUYORUZ

 

Tüm ilçelerde mahalle temsilciliklerini bitirdiklerini kaydeden Yücel, “Gün içerisinde ilçelerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerden sonra da akşam müsait olduğumuz zaman diliminde mahalle temsilcilerimizle birlikte istişare toplantıları yapıyoruz. Çerkezköy’ün, Çorlu’nun, Marmaraereğlisi’nin, Muratlı’nın tüm ilçelerimizin problemlerini konuşuyoruz. Belediye meclis üyelerimizle, ülkücü meclis üyelerimizle, ülkücü belediye başkanlarımızla, ülkücü-milliyetçi milletvekillerimizle yarın Allah kısmet ederse ülkücü bakanlarımızla, ülkücü Cumhurbaşkanımızla neler yapabileceklerimizi sürekli konuşmaktayız. Biliyorsunuz MHP’nin devlete bakışı herkes tarafından malumdur. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız neticesinde de gelecek seçimler ve gelecek nesiller için de bir çalışma içerisindeyiz. Tekirdağ’a bugün bakıyoruz, fabrikamız var ama sanayi kenti değiliz. Çiftçimiz var ama dışarıdan bakıldığında bir tarım kenti değiliz. Denizimiz var, dışarıdan bakıldığında turizm kenti değiliz.  Şöyle tarif ediyorum; iki cami arasında kalmış beynamaz gibiyiz. Abdest almışız, vakit girmiş, ‘o camiye mi gitsek buraya mı gitsek’ derken vakit geçiyor. Şu anda öyleyiz. Ama bunu seçilmelerimiz, kamu kurum kuruluşlarımız, müdürlerimiz, valilerimiz, belediyelerimiz, milletvekillerimiz, oda borsa birlik başkanlarımız ve onların kıymetli temsilcileri ile beraber bu problemleri çözebileceğimize inanıyorum. MHP olarak bunların çözebileceğimizi düşüyoruz” diye konuştu.

 

SİZLERİN SORUNLARI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasından ayrılan MHP’li heyet ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı İlker Yücel, “ Pandemi tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve ilimizi de etkilemiştir. Bununla birlikte siyaset arenası da etkilendi. Bir vebal altına girmeden, elimizden geldiğince esnafımızın, vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının, emekçi kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Burada doğduk, doyduk, büyüyoruz, evlatlarımızı burada büyüteceğiz. Bu toprakları daha yaşanabilir bir hale hep beraber nasıl getirebiliriz? Bunun için çalışma gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  Yücel,” MHP son seçimlerde milletvekili çıkarabilecek oy oranına sahip olamadı fakat bunun içinde mücadele etmekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisinin tüm milletvekillerini biz Tekirdağ milletvekili olarak görüyoruz. Sizlerin anlattığı sorun ve problemleri ortadan kaldırmak için mücadele edeceğiz” dedi.

 

KAZANIMLARIN DAHA FAZLA OLMASI GEREKİYOR

 

Yücel, “Tekirdağ Büyükşehir olmasına rağmen bir çok ilçesi özellik açısından birbirinden farklıdır. Çerkezköy ve Çorlu ilçelerimiz aynı özelliklere sahip değildir. Aralarında 10 kilometre olmasına rağmen Kapaklı ve Çerkezköy’de aynı özelliklere sahip değildir. Bu özelliklerini bilerek, bölgenin yapısını bilerek, bunları gözlemleyerek, sorunları analiz ederek tüm seçilmiş arkadaşlarımızın bunlara önem vererek çalışması gerekiyor.  Genel siyaset alanına baktığımızda da Adalet ve Kalkınma Partisi oy çoğunluğuna sahip, milletvekili çıkartmış. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tekirdağ Milletvekili. Muhalefet Partisi’nde parti içinde önemli bir yerde olan Faik Öztrak Tekirdağ Milletvekili. O yüzden Tekirdağ’ın kazanımlarının daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz”diye konuştu.

 

RİSK GRUBUNDA ÇALIŞIYORUZ

 

Ziyaretten ötürü MHP’lilere teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,” Risk grubunda çalışan esnaf grubundayız. Çerkezköy ilçemiz sürekli göç almaktadır. Aynı zamanda Çerkezköy’de bulunan fabrikalara İstanbul’dan gelen çalışanlarda var. Bu paralel olarak İstanbul’daki sıkıntılar buraya da yansıyor.  Ama burada fabrikaların çoğu servisleri yüzde 50 kapasite ile çalıştırarak bunu aşmaya çalıştı. Bu da hem çalışan için, hem orada çalışan esnafımız için, hem de işletme sahihi sanayici için olumlu bir hareketti. Öğrenci servislerimiz bir yıl önce kontak kapattı. Sanayi bölgesi olduğumuz için, servislerin yüzde 50 kapasite ile çalıştığı işyerlerinde S plakaların yetmediği yerde J plakalar devreye girdi. Öğrenci servisleriyle bunu tamamlamış olduk. Bu arkadaşlarımıza da bir iş imkanı sağlandı. O da güzel bir şey.Desteklemeler ise yetersiz. 3 ay boyunca biner TL destek yatırılacak. Bu devam ediyor. Ama biz bu süreç devam ettiği sürece bu desteklemelerin de artarak, uzatılarak devam etmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

 

As, "Şu günlerde vatandaşların en çok siyasetçilere ihtiyacı vardır. İstanbul’a yakın olmamızın bizim üzerimizde etkileri daha olumsuz oluyor. Devamlı olarak bir sirkülasyon olmaktadır. Buda vakaların artmasına engel oluyor. Bizde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çalışıyoruz. Siyasetçilerle de sorunlarımızı ve taleplerimizi paylaşıp en iyisi, en doğrusu neyse onları yapmaya çalışıyoruz. Hepsinden destek görüyoruz. Hepsine ihtiyacımız var. Şu anda birlik olma zamanıdır” dedi.

 

KAYMAKAM ABBAN’I DA ZİYARET ETTİLER

 

Ziyaretin ardından partililer Çerkezköy Hükümet konağına geçerek Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kaymakamlık ziyaretinin ardından heyet Çerkezköy Devlet Hastanesine geçerek Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz pandemi döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10