Ergene Belediyesi, yeşil alanlara odaklandı

Kış aylarının gelmesi ve ağaçların uyku dönemine girmesiyle Ergene'de bulunan yeşil alanlarda fidan dikimi çalışmalarında bulunan Ergene Belediyesi, ayrıca kurumak üzere olan ağaçlara da gerekli ba

Ergene 2.03.2021 15:17:00 0
Ergene Belediyesi, yeşil alanlara odaklandı

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler'den yapılan açıklamada, ağaçların bakım ve budama dönemi içerisine girildiği belirtilerek, “İlçemizde bulunan ağaçların budama ve bakım çalışmaları nisan ayına kadar devam edecektir. Kent içinde ağaç yetiştirme zahmetli ve aynı zamanda özveri isteyen bir çalışma. Toprak altına yeterince ulaşamayan yağmur suyu, ağaç diplerine bırakılan çöplerden sızan sular gibi birçok olumsuzluk, kent içerisinde ağaç yetiştirmeyi ve bakımını oldukça zor hale getiriyor. Hastalıklı ağaçların bakımını ve budama çalışmalarını yaparak, onları daha estetik daha sağlıklı hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yeşil alan miktarımızı her geçen gün artırırken, mevcut alanlarımızı koruma çalışmalarına da devam ediyoruz” denildi.

 

YÜKSEL: TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de yaptığı açıklamada, “Ağaçlarımızın rutin kontrolü Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'müze bağlı Park ve Bahçelerde görevli olan ekiplerimizce yapılarak, budama ihtiyacı olan ağaçlar tek tek tespit ediliyor. Yine vatandaşlarımızdan gelen talepler değerlendirilerek budanması gerekiyorsa ağacın türü ve gereksinimine göre budamaları yapılıyor. Çevreci belediye olan Ergene Belediyemiz ilçemizde kurumuş ağaçlarda yapmış olduğu bakım çalışmalarının yanı sıra fidan diki çalışmalarında da bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir Ergene bırakmak için ilçemizde bulunan çocuk oyun parklarımızda ki ağaç sayılarımıza da yükseltiyoruz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10