Vali Yıldırım: Bağımlılığa karşı bilinçli olmalıyız

1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Toplumu oluşturan bireylerin sağlığını korumak, bağımlı bireyleri bağımlılıktan kurtarmak maksadıyl

Tekirdağ 3.03.2021 12:47:00 0
Vali Yıldırım: Bağımlılığa karşı bilinçli olmalıyız

Yeşilay'ın, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulduğunu hatırlatan Vali Yıldırım, "Yeşilay'ın kurulduğu 1-7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olmuştur. Madde bağımlılığı, tüm dünya için ortak bir sorundur. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Sağlıksız nesillerin hayatta başarı şansı azdır. İnsanların uzun, mutlu, başarılı ve faydalı bir ömür geçirebilmeleri fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır" dedi.

 

"AİLE BAĞLARINI ZAYIFLATIYOR"

 

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların aile bağlarını zayıflattığını, sevgiyi yok ettiğini, manevi değerlerden insanları uzaklaştırdığını kaydeden Vali Yıldırım, şöyle devam etti: "Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar, ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Toplumu oluşturan bireylerin sağlığını korumak, bağımlı bireyleri bağımlılıktan kurtarmak maksadıyla kurum ve kuruluşlarımızın verdiği mücadele ile birlikte vatandaşlarımızın bilinçli olması da önem arz etmektedir. Çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçli bir şekilde yetiştirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturalım ve toplumumuzda bağımlılıkların azalmasını sağlayalım."

 

DANIŞMA HATTINDAN DESTEK ALINABİLİR

 

Vali Aziz Yıldırım, herhangi bir bağımlılığı olan vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteğinin Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) Yeşilay personeli tarafından sunulduğuna dikkat çekerek, "Bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlarımız, YEDAM'a 115 ya da 444 79 75 numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ulaşarak destek alabilirler. Bu vesileyle, Yeşilay Haftası'nı kutluyor; bağımlılıkla mücadele eden kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza bağımlılıktan uzak, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10