Belediye meclisi yoğun bir gündemle toplandı

Çorlu Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen

Çorlu 4.03.2021 14:09:00 0
Belediye meclisi yoğun bir gündemle toplandı

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Sarıkurt, yeni normalleşme sürecinde esnaf ve vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğiyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere bu hafta koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir döneme girdik ve kademeli olarak normalleşme süreci başladı. İlimiz Tekirdağ turuncu kodla işaretlenerek yüksek riskli bölge ilan edildi. Öncelikle, normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte dükkânlarını müşterilerine açan tüm işletmecilere, Çorlu’muzdaki tüm esnafımıza bereketli kazançlar diliyorum. Yüksek riskli bölgede yer alan kentimizde salgın tedbirlerine uymamız hepimiz için hayati önem taşıyor. Yeniden normal hayatımıza dönmemiz için, ekonomik ve sosyal hayatımızı iyileştirmemiz için bugün tedbirlere uymamız şart. Lütfen bu süreçte kurallara harfiyen uyalım ve bu zor günleri hep birlikte sağlıkla atlatalım. Tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkatle uymalarını rica ediyor, sağlıklı günler diliyorum.” Konuşmanın ardından Başkan Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca 2021 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

 


MECLİSTE ALINAN KARARLAR 


Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu: "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kurulması ve kadro ihdas edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Yeni kurulacak olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ödenek aktarılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Tekirdağ - Çorlu Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi projesi kapsamında yapılacak olan hizmet alım işine ait ihale ile ilgili gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait, vatandaşlarla hisseli Hatip Mahallesi’nde yer alan bir arsanın, hissedarları tarafından açılan izale-i şuyu davası neticesinde ilgili parselin satın alınması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait Sarılar Mahallesi’nde yer alan arsa vasıflı taşınmazın imar barışı kapsamında satışının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. TREDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından Hatip Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde yoldan ihdas edilen pilon yeri ve enerji nakil hattı irtifak hakkı tesisi talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak fidan ve çalı satışının ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karara göre; temin edilecek fidan ve çalıların satış fiyatlarının KDV dâhil alış fiyatının üzerinden yüzde 10 kar marjı ile Çorlu Belediyesi 2021 Yılı Ücret Tarifesi’ne eklenmesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek ağaç söküm-dikim makinesi ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karara göre; söküm ve dikimine uygun görülen ağaçlar için inşaat ruhsatı başvurusu bulunan veya ruhsatı alınmış taşınmazlarda yapılacak başvurularda ağaç sökme makinesinin kiralama bedeli ağaç başına 400 TL, bireysel ev ve bahçeler için yapılan başvurularda ise ağaçların Çorlu Belediyesi’ne hibe edilmesi kaydıyla ücret talep edilmemesi ancak hibe edilmediği takdirde kiralama bedelinin 400 TL olarak Çorlu Belediyesi 2021 Yılı Ücret Tarifesi’ne eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Parklara isim verilmesi ve değişiklik yapılması konusunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu raporu tek tek oylanarak kabul edildi."


ATATÜRK EVİ İÇİN KLASİK ARAÇ SATIN ALINACAK 


Toplantıda ayrıca 2020 yılında ziyarete açılan Atatürk Evi’nin bahçesinde sergilenmek üzere, Atatürk’ün kullandığı makam araçlarını temsilen, bir adet klasik aracın satın alınması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Altyapı tesisleri yapılmamış alanlarda taahhütname veren müteahhit firmaların talepleri doğrultusunda, Çorlu Belediyesi Ücret Tarifesi’nde bulunan yapı ruhsatı ücretlerinden olan işgaliye bedelinin alınıp alınmaması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 2020 yılında Çorlu Belediye Meclisi kararı ile yürürlüğe giren Çorlu Belediyesi Yaz-Kış Bahçesi Yapımı Yönetmeliği’ne bağlı olarak; işletmelerde hâlihazırda bulunan yaz-kış bahçelerinin yönetmeliğe uygun hâle getirilmesi hususunun pandemi koşulları sebebiyle işletme sahiplerinin daha fazla mağdur olmaması için ikinci kez 6 ay boyunca ertelenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18 ve 30 Kasım 2020 tarihlerinde yayınladığı genelgelerindeki kapatılmasına karar verilen işletmelere (kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal ve çay bahçeleri, halı saha işletmeleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, lunapark ve okul kantini) Çorlu Belediyesi 2021 Yılı Bütçesi’nden nakdi yardım yapılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karara göre; aylık bin lira ödenmek kaydıyla 3 ay boyunca toplamda 3 bin lira nakdi yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi.


Haber/Sevay SÖNMEZ 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10