ÇTSO'dan "iş stresi" eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), koronavirüs pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirmeye karar verdiği eğitimlerin mart ayı programını başlattı. Bu kapsamda ilk olarak "İş Hayatın?

Çerkezköy 5.03.2021 18:01:00 0
ÇTSO

ÇTSO'dan yapılan açıklamada, online eğitimde; stresle başa çıkabilmenin yolları, stresin psikolojik ve fiziksel belirtileri ve bireylerin hayatını birçok açıdan etkileyen stresin kişilerdeki etkisini en aza indirmenin yolları gibi konu başlıklarının ele alındı. Dr. Burcu Yiğit tarafından verilen online eğitimde, stresin hayatın her noktasında karşılaşılan bir durum olduğu ve bu durumun bireyler için olumlu ve olumsuz birçok yönünün bulunduğu kaydedildi. Dr. Burcu Yiğit, konuyu tüm detaylarıyla ele aldığı eğitimde stresli olay ve durumların fırsat olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

 

"ETKİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ GEREKİYOR"

 

Dr. Burcu Yiğit, özellikle iş yaşamında karşılaşılan ve strese neden olan tüm durumlar için etkin çalışma yönteminin gerektiğini ifade ederek, rol belirsizliğinin azaltılması, evden çalışma imkanı sağlanması, ödüllendirme yöntemi olması ve çalışanlar arası ayrım yapılmaması gerektiğini aktardı. Yiğit, iş stresiyle başa çıkabilmede en etkili yolun, kurum içi motivasyon aktiviteleri olduğunu ve bireylerin öncelikleri konusunda kendilerine bir sıralama belirlemeleri gerektiğinin altını çizdi. Online eğitime stresin özel yaşama etkisiyle devam eden Dr. Burcu Yiğit, bireylerin özel yaşamında da kendilerine hobi edinmesini, spor ve egzersiz yapmasını, iş ve aile yaşamı arasındaki dengeyi kurmasını ve zamanlarını iyi değerlendirip öz farkındalık sağlamalarının kendileri için stresin fiziksel ve psikolojik belirtilerini en aza indirmelerinde büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

 

"VERİMLİ BİR EĞİTİM OLDU"

 

“İş Hayatının Gerçeği- İş Stresi” konulu eğitimin sonunda yapılan uygulama ile katılımcılar, stres düzeylerini belirleyen sorulara yanıtlar vererek, yaptıkları puanlamalarla kendi stres düzeyleri hakkında genel bilgiler edindi. ÇTSO'dan yapılan açıklamada, "Eğitim süresince geri bildirimlerin fazla olması ve katılımcıların aktif bir şekilde eğitime dahil olmaları keyifli, aynı zamanda verimli bir online eğitim gerçekleşmesine olanak sağladı" denildi.

 

ONLİNE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

ÇTSO tarafından bahar döneminde ücretsiz olarak gerçekleştirilmeye devam edilecek tüm online eğitimleri üyelerin sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilecekleri kaydedildi. Açıklamada, "Katılım sağlamak isteyen üyelerimiz gerekli bilgileri ve başvurularını web sitemiz üzerinden yapılabilecekler" ifadeleri kaydedildi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10