Abban: Denetimler 7 gün 24 saat devam edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve kurum müdürleri Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi'nde denetim yaparak, gene

Çerkezköy 7.03.2021 13:53:00 0
Abban: Denetimler 7 gün 24 saat devam edecek

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği, 'Korona virüs denetimleri' genelgesi kapsamında, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Çerkezköy’de Cumartesi günü denetim gerçekleştirildi. Kaymakam Abban başkanlığındaki denetim ekibinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile polis ve zabıta ekipleri yer aldı.

 

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

 

Denetimler Atatürk Caddesinde başlarken Kaymakam Abban ve beraberindeki kurum müdürleri lokantalar, restoranlar, kıraathaneler, kafeler başta olmak üzere ilçede bulunan işletmelerin yüzde   kapasite ile çalışıp çalışmadığını denetlendi. Denetimlerde işletmelerin korona virüse karşı aldıkları tedbirler ile vatandaşların maske takıp takmamaları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları da denetlenirken, kurallara riayet etmeyen bazı işletmelere ise cezai işlem uygulandı. Öte yandan Öztrak Caddesi’nde genelge kapsamında kapalı olması gereken bir işletmenin açık olduğunu belirleyen ekipler mekana cezai işlem uyguladı.

 

 

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

 

Denetimlerin 7 gün 24 saat devam edeceğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “ Tablo umduğumuz gibi. Bazı işletmelerimize de ikazlarda bulunduk. Kapalı olması gereken ve açık olan işletmeleri de tespit edip ceza yazdık. 540 görevlimiz ile denetimler 7 gün 24 saat devam edecek. Biz de bir hafta boyunca denetimlere nezaret edeceğiz. İnşallah sayılar düşer diye düşünüyorum” dedi.

 

 

TEK ÇARE TEDBİRLERE UYMAKTIR

 

Çerkezköy’deki vaka sayılarıyla alakalı konuşan Abban, “ Vaka sayıları durağan şekilde devam etmektedir ve herhangi bir düşüş yoktur. Tedbirlerle birlikte vaka sayılarının da düşmesini bekleyeceğiz. Buradan basın mensuplarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Virüse karşı gerekli tedbirlere uymayı daha çok sizlerden öğreniyorlar.  Eğer biz bu sayıları düşüremezsek, kırmızıya geçersek zaten her yer kapanacak. Hepimiz için kötü olacak. Bunun tek çaresi var. Sayıları düşürmek, virüs tehdidini bitirmektir. Daha sonra hep birlikte rahata kavuşacağız. Yoksa denetim ve kısıtlamalarda böyle devam eder gider. Bunun tek çaresi tedbirlere uymaktır. Gerçekten çok zor değil, maske, mesafe ve temizlik diyoruz. Bunun dışında çok fazla bir şey de yok. Ama nedense uymamakta direnenler var. Ya bilinçsizlikten, ya umursamamaktan ya  inanmamaktan, bir şekilde uymayanlar maalesef çıkabiliyor” diye konuştu.

 

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10