Dünya markası Hisar, fabrikasını Çerkezköy'e taşımaya karar verdi

Mutfak eşyası üretiminde Türkiye'nin en büyük firmaları arasında yer alan Hisar, fabrikasını Çerkezköy'e taşıyacak. 53 yıllık geçmişe sahip bir dünya markası olan Hisar, İstanbul Eseny

Çerkezköy 9.03.2021 17:54:00 0
Dünya markası Hisar, fabrikasını Çerkezköy

Borçlarına karşılık İstanbul Esenyurt'taki fabrikayı bankaya bıraktıklarını kaydeden Hisar Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan, temiz bir sayfa açarak, üretime Çerkezköy’de yeni kuracakları fabrikada devam edeceklerini söyledi. Çatal, kaşık, bıçak başta olmak üzere mutfak araç gereçleri üreten yerli sofra ve mutfak devi Hisar, 34 yıldır Esenyurt'taki fabrikada üretim yapıyordu. Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED) başkanlığı görevini de sürdüren İsmail Erdoğan, ithal ürünlerin piyasada yaygın olduğunu belirterek, sektörde yerli üretici kalmadığını söyledi. Erdoğan, üretici olmanın zorluklarına dikkat çekerek, sektörde tek büyük üretici olarak faaliyete devam ettiklerini vurguladı.

 

MAĞAZALAŞMA NEDENİYLE DARBOĞAZA GİRDİ

 

Mağazalaşmadan dolayı firmalarının darboğaza girdiğini ifade eden Erdoğan, bu yönde 5-6 yıl zaman harcadıklarını ve kayda değer miktarda zarar ettiklerini dile getirdi. Hem üretici hem de perakende sektöründe mücadele etmenin kolay olmadığına değinen İsmail Erdoğan, halihazırda üretime devam ettikleri Esenyurt fabrikasını temmuz ayı sonunda boşaltacaklarını aktararak, "Tüm makineleri de alarak Çerkezköy OSB’de yeni bir fabrika kuracağız. Üretici olmaya devam edeceğiz, temiz bir başlangıç yapacağız" dedi.

 

"SANAYİCİ TEŞVİK EDİLMELİ"

 

Çerkezköy'ün teşvik bölgesi kapsamında yer almadığının altını çizen Erdoğan, buna rağmen firmalarının devamlılığı için bu bölgede olmaları gerektiğini kaydetti. Nerede üretim yaparsa yapsın yerli sanayicinin teşvik edilmesi gerektiğini ileten Erdoğan, bütün dünyada sistemin yerli üreticiyi kalkındırmak üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

 

YÖNETİMİ GENÇLERE BIRAKIYOR

 

Bu arada şirketi yöneten başkan olarak görev yapan İsmail Erdoğan, yönetimi de gençlere bırakacağını söyledi. Erdoğan, kuzeniyle birlikte uzun yıllar yönettiği şirketi çocuklarına devredeceğini, kendilerinin de gençlere danışmanlık yapacağını sözlerine ekledi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10