Öztrak: "Acemi şoför, kaza mahallinden kaçıp gitti"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, hükümete ekonomi üzerinden yüklendi. Öztrak, hükümetin 2020â

Tekirdağ 9.03.2021 17:58:00 0
Öztrak: "Acemi şoför, kaza mahallinden kaçıp gitti"

Yeni ekonomi yönetiminin üst üste hatalarla güveni erittiğine dikkat çeken Öztrak, “Yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın, bürokrasiye hâkim olmakta da zorlandığı görülüyor. İki haftada iki TÜİK Başkanının değiştirilmesi, Borsa İstanbul Başkanının, söylentilere göre saraydan gelen müdahalelerden rahatsız olup görevinden istifa etmesi, Merkez Bankası’ndan 128 milyar doları buharlaştıran bürokratlar halen dokunulamaması, ekonomi yönetiminin bu işlere hâkim olamadığı iddialarını güçlendiriyor. Saray entrikaları ve ayak oyunları, bir kez daha hız kazanmış görünüyor. Ve ne yazık ki bunların faturasını da vatandaşlarımız ödüyor” ifadelerini kullandı.

 

"ÇAMURA YATMANIN DANİSKASI"

 

Millete 100 milyon doz aşı temini taahhüdü veren Sağlık Bakanı’nın aşı programı riske girince sorumluluğu CHP Genel Başkanına yıkmaya çalıştığını, bunun “çamura yatmanın daniskası” olduğunu ifade eden Öztrak, “Sorumluluktan kaçmaya uğraşıyor. Hayırdır, SINOVAC firması aşıları teslim etmiyor mu? Sağlık Bakanına küstü mü? Böyle gayrı ciddilik olmaz” dedi. CHP'li Öztrak şöyle dedi: "2020’de yüzde 1,8’lik büyüme için, yüksek borçluluğa, yüksek işsizliğe, yüksek enflasyona, yüksek faize, yüksek cari açığa, yüksek kamu açığına ve açık veren rezerv dengesine razı olduk. Yani arabayı birazcık yerinden kımıldatabilmek için, şanzımanı dağıttık, motor yakıldı, kaporta darmadağın oldu, arabayı kullanan acemi şoför ise kaza mahallinden kaçıp gitti. Şimdi bugün ekonomimiz eskisine göre çok daha kırılgan. Hem aileler, hem de şirketler ciddi sıkıntıda. 2020’de; icralık olan tüketici kredisi dosyalarının sayısı 2 milyonu aşmış. İcralık olan bireysel kredi kartlarının sayısı ise 1,5 milyona dayanmış. Daha yeni Türkiye’nin önemli bir mutfak gereçleri üreticisi, İstanbul’daki 25 bin metrekarelik fabrikasının anahtarını, borçları karşılığında bankalara bırakma kararı aldı. Korkarım önümüzdeki günlerde bu tür haberleri daha sık okur hale geleceğiz.

 

"ÇAY BARDAĞIYLA SIVI YAĞ DÖNEMİ"

 

Milletimiz işsizlik ve borç kıskacında inim inim inliyor. Bir yandan da hayat pahalılığı milleti perişan ediyor. Vatandaşın mutfaklarında, her mutfakta kullanılan ayçiçek yağının artık yanına yaklaşılmıyor. Millet bir litre ayçiçek yağını alamaz hale geldi. Şimdi yarım litrelik şişelerde sıvıyağ satılıyor. Yoksul mahallelerde, sokak arası bakkallarda ise sıvıyağ çay bardağıyla satılmaya başlanmış. Vatandaş bakkaldan bir paket margarini bile artık ikiye böldürüp alıyor. Fırınlarda milletimiz bayat ekmek kuyruklarında bekliyor. Manav reyonlarından çıkma sebze-meyve kovalanıyor. Emeklilerimiz, doğalgaz faturasını ödeyemediğinden evinde soğukta oturuyor. Bir emekli vatandaşımız, “Bu faturayı verirsem, elektriği var, suyu var… Elimde sadece 300 lira kalıyor. Başka bir şey demiyorum” diyerek gözyaşlarına boğuluyor. Erdoğan Şahsım Hükümeti bunları görüyor mu? Hayır görmüyor."

 

"BİZ İKTİDARA HAZIRIZ, KENDİMİZE GÜVENİYORUZ"

 

Bu hükümetin beyin ölümünün gerçekleştiğini kaydeden Öztrak, "Yapılması gereken bu hükümetin fişinin çekilmesidir. Bunun için, bir an önce milletin hakemliğine başvurulmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi hazırdır. Kendimize güveniyoruz. Geçmişte defalarca ülkemizi krizlerden çekip çıkarmış kadrolarımızla, bu işin altında biz kalkarız. Milletimizi bu buhrandan biz çıkarırız. Milletimiz kimin ne yaptığını, ne yapabileceğini görüyor, herkesin notunu veriyor.  Sandığın bir an önce önüne gelmesi için sabırsızlıkla bekliyor. Sandık önüne geldiğinde de herkese yerini gösterecek. Yoksulluğa, işsizliğe, adaletsizliğe son verecek, yandaşa değil millete hizmet edecek, CHP’ye yetkiyi verirken, bu beceriksizleri de evlerine gönderecek" diye konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10