Servisçilerin oda kurma talebine bakanlıktan ret

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı açıklamada Ticaret Bakanlığının Tekirdağ Valiliğin ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Birliğinin oda kuruluÅ?

Tekirdağ 11.03.2021 16:07:00 0
Servisçilerin oda kurma talebine bakanlıktan ret

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı açıklamada,” Sanayi kenti Tekirdağ ve ilçeleri ile özellikle Çerkezköy’de personel ve okul taşıma hizmeti veren S ve J plakalı servisçiler olarak, hem kaliteli hizmet verebilmek hem de esnafın hak ve yükümlülüklerini hukuku ve ticari olarak yüksek standartlara taşımak, birlik ve beraberliğin doğuracağı mesleki kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacı ile ihtisas odası kurmak istedik” dedi.

 

BAKANLIKTAN RED KARARI GELDİ

 

Mevzuatın gereklerini ve 500 kişiyi aşkın kuruluş ön şartı olan esnaf imzasını fazlasıyla tamamlayıp yerine getirdiklerini de kaydeden Gündoğdu, “ Oda kuruluş belgelerimizi ve 500’ü aşkın esnaf imzalarımızı idari birime verdik. Bakanlığın görüşü olumlu iken, biz bakanlıktan kuruluş mazbatamızı beklerken, Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hiç anlam veremediğimiz bir şekilde oda kuruluşu ile ilgili olumsuz görüş bildirmeleri sebebi ile Ticaret Bakanlığı oda kuruluş talebimizin reddi yönünde 22 Ocak 2021 tarihli yazısı ile ret kararı vermiştir. Bu karar ise bize 11 Şubat günü tebliğ edilmiştir” açıklamasında bulundu.

 

DAVA AÇTIK

 

Gündoğdu,” Bugün ekli dilekçemiz ile avukatımız aracılığıyla Ankara 7.İdare mahkemesinin 2021/485 E sayılı dosyasında, yürütmeyi durdurma talepli olarak ve duruşma talepli olarak davamızı açmış bulunmaktayız. İdare Mahkemesi duruşma açtığında, dar bakışta binlerce esnaf arkadaşımızı, geniş bakışta on binlerce servis arkadaşlarıyla taşınan işçileri ve öğrencileri dolayısıyla Tekirdağ’ımızı ilgilendiren bu konuda haklı mücadelemizi hukuk önünde kararlıkla sürdüreceğiz. Esnaf arkadaşlarımız ve avukatımız ile beraber Ankara İdare Mahkemesi nezdinde ihtisas odamızın kurulmasının ne denli gerekli olduğunu şifahi olarak da mahkeme heyetine izah edeceğiz” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10