Polisle işbirliği yaptı, dolandırıcıyı yakalattı

Kapaklı'da telefon ile dolandırılmak istenen yaşlı kadın ve oğlu tuzağa düşmeyerek polisle işbirliği yapıp dolandırıcıyı suçüstü yakalattı. Dolandırıldığını anlayan ka

Kapaklı 11.03.2021 17:33:00 0
Polisle işbirliği yaptı, dolandırıcıyı yakalattı

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı 60 yaşındaki Vasfiye Çınar’ı telefonla arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak, "Kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçti. Size yardım etmemizi istiyorsanız evde ne kadar altın varsa kapıya gelecek polise verin. Parmak izi çalışması yaptıktan sonra altınları size geri iade edeceğiz" yalanıyla kandırmak istedi. Durumdan şüphelenen Vasfiye Çınar ve oğlu, son dönemde televizyonda izlediği telefon dolandırıcılığı olaylarının kendi başına gelmek üzere olduğunu fark ederek hemen polisi arayarak durumu bildirdi.

 

PARKTA KISKIVRAK YAKALADI

 

İhbar üzerine harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Vasfiye Çınar’a evde altınları olduğunu söyleterek dolandırıcıların evin yanında bulunan parka gelmesini sağladı. Vasfiye Çınar’ı  dolandırıcıları telefonda oyaladığı sırada polis park etrafında gizlendi. Bir süre sonra 13 adet bilezik, bir adet tuğralı altının bulunduğu poşeti almaya gelen Seyit Gezer isimli dolandırıcı polis tarafından kıskıvrak yakalandı. 

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

 

Ayrıca park dışında bir dolandırıcının daha beklediğini tespit eden polis, dışarıda bekleyen Kadir Yılmaz isimli şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. İfadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesi'ne çıkartılan iki şüpheli Seyit Gezer ve Kadir Yılmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10