Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy Kapaklı'da anıldı

Kapaklı'da İstiklal Marşımızın kabulünün 100.yılı kapsamında vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi. Törende vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri

Kapaklı 12.03.2021 17:10:00 0
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy Kapaklı

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanvekili Özgür Cengiz, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Kıravi gerçekleştirdi. Kıravi’nin konuşmasının ardından Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Cüsüm “İstiklal Marşımız” adlı şiiri okudu. ‘Mehmet Akif Ersoy’un hayatı’ adlı video gösteriminin ardından okul öğrencilerinden Şerife Betül Akbaş, Nurullah Aydınlı ve Rabia Tuana Akça “Tükürün” adlı şiirlerini, Mehmet Akif Bulgucu ve İrem Nur Çelebi “Cenk Marşı” adlı şiirlerini okudu.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Türkü dinletisinin ardından ortaöğretim kurumları arasında yapılan İstiklal Marşı’mızı güzel okuma yarışmasında birinci olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunnisa Kıbrıs İstiklal Marşımızı okudu. Programda ilçe genelinde yapılan İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışmasında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar kategorisinde birinci olan Gazi İlkokulu öğrencisi Elif Kılıç’a, ortaokullar kategorisinde birinci olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Ecem Arslan’a, Liseler arasında birinci olan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunisa Kıbrıs’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu,ilkokullar kategorisinde ikinci olan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Elif Özgür’e ortaokullar kategorisinde ikinci olan Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokul öğrencisi Tuğba Taşkın’a liseler arasında ikinci olan Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İrem Nur Çelebi’ye, ödülleri Kapaklı Belediye Başkanvekili Özgür Cengiz, ilkokullar kategorisinde üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Bade Bingöl’e, ortaokullar kategorisinde üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokulu öğrencisi Berrak Şener’e, liseler arasında üçüncü olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emir Asım Tüfekçi’ye  ödülleri Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından takdim edildi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10