Albayrak: Tarihi ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehrin kültür envanterini zenginleştirmeye devam ediyor. Şarköy'de sürdürülen restorasyon çalışmalarında tarihi yap?

Şarköy 14.03.2021 14:13:00 0
Albayrak: Tarihi ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Şarköy ilçesi Uçmakdere mahallesinde bulunan Taş Bina'nın denetim komisyonunca iş yeri teslimi yapılırken, binanın ise restorasyon işine başlandı. Güzelköy mahallesinde bulunan tarihi cami, çeşme ve hamamın ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çukur Çeşme'nin restorasyonu tamamlanarak hizmete sunuldu” dedi.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: "TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10