Örnek insan, kadın, anne

Çerkezköy'de çöp konteynerlerinden topladığı kağıtlarla yaşam mücadelesi veren 27 yaşındaki 3 çocuk annesi Dilek Ş.'nin önceki gün Atatürk Caddesi'nde objektiflerimize yansıyan

Çerkezköy 14.03.2021 16:49:00 0
Örnek insan, kadın, anne

Eşiyle birlikte çekçekle 7 yıldan bu yana çöplerden topladığı kağıtlarla bir 12 ve 8 yaşındaki kızlarını okuturken, 4 yaşındaki erkek çocuğunu da okutacak olmanın mücadelesini veren, bir yandan da kendinden emin tavırlarla kapı kapı gezip para dilenen insanları eleştiren Dilek Ş., “Allah’a şükretsinler ki elleri ayakları tutuyor. Çalışsınlar. Ben günde yüzlerce çöp konteynerini karıştırıp elde ettiğim kağıtlarla bazen 35 lira bazen de 50 lira kazanarak çocuklarıma helalinden lokma yedirmenin derdindeyim. Ben de yaşıtlarım gibi fabrikalarda çalışmayı çok isterim. Ama maalesef bazı fabrikalar ayrımcılık yaparak kafadan bizleri eliyorlar. Çünkü toplum bize bir etiket yapıştırıyor. Maalesef biz de defoluymuşuz muamelesi görüyoruz. Ama unuttukları bir şey var, biz de insanız, biz de bu ülkenin vatandaşıyız. İnsanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz. Ama bizlere iş verilmeyince biz de ekmeğimizi çöplerin arasından ayıklayarak seçtiğimiz kağıtları hurdacılara satıp çocuklarımıza helalinden lokma yedirmenin derdindeyiz” dedi.

 

 

8-10 SAAT TOPLUYORUM

 

Utangaç ve ürkek tavırlarla konuşmaya yanaşmayan 3 çocuk annesi bir taraftan yaşam mücadelesi verirken, bir taraftan da çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için günde 8-10 saat sokaklardan kağıt topladığını kaydeden Dilek Ş.’nin Atatürk Caddesi’ndeki çöp konteyneleri arasından objektiflerimize yansıyan bu fotoğraf karelerine çok şey yazılabilir. Ama biz fotoğraflarla okurların vicdanını baş başa bırakıyor, bu haberi burada bu şekilde noktalıyoruz.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10