Kızılpınar Halk Kütüphanesi törenle açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu'nun da katkılarıyla Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde oluşturulan Çerkezköy Belediyesi K

Çerkezköy 15.03.2021 17:48:00 0
Kızılpınar Halk Kütüphanesi törenle açıldı

Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi Halk Kütüphanesi’nin açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram ve Nedim Yılancı, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı Sedat Kaplan ve platform üyeleri, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve davetliler katıldı.

 

DERNEĞİMİZİ İKİ YIL ÖNCE KURDUK

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı Sedat Kaplan yaparken, 2 yıl önce öğrencisi Şerif Dursun’un önerisi üzerine Tekirdağ’da Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu’nu oluşturduklarını ifade etti. Kızılpınar mahallesi için önemli bir gün olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2014 yılından önce Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi Binası’nın fetö terör örgütünün bağlantılarına bırakıldığını belirtti. Akay, “ Biz göreve geldiğimiz 2015 yılında bu binayı onlardan arındırdık ve Belediyemiz bünyesine kattık. Daha sonra burada bulunan 5 katlı binayı Kızılpınar’da bulunan çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza tahsis ettik. Kadınlarımızı, gençlerimizi bir araya getirecek, onların eğitimlerine katkı sağlayacak bir yuva haline getirdik. Bütün Kızılpınarlı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Buradaki kadınlarımızı bir araya getirdiğimiz, kurslar ile eğitimlerine katkı sağladığımız, bu kursların sonunda onların eğitimlerine katkı sağladığımız bir yuva haline getirdiğimiz Kızılpınar Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimizin en uygun alanlarında Kütüphane ve Bilgisayar Odaları oluşturarak burasını çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk” dedi.

 

HAYIRLI EVLATLAR YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

 

İşin maddi kısmının bugün çok fazla öneminin olmadığını ifade eden Akay, “ 6 bini aşkın kitap ile Kızılpınar’daki çocuklarımıza, gençlerimize, onların aydınlık geleceğine bu kütüphane ile bir adım da olsa katkı sağlıyoruz. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese, bu birlikteliğe ben bir kere daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, onun devrimlerinde yürüyen, büyüyen gençler olarak bu gibi kütüphaneler ile bilim yuvaları ile geliştirerek ilçemize, ilimize, memleketimize hayırlı evlatlar yetiştirmeye inşallah katkı sağlayacağız” dedi.

 

UMUTLA BAKACAĞIZ

 

Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararına tepki gösteren Akay, “ Bugünlerde maalesef istemediğimiz, üzüntü duyduğumuz bazı kararları duysak da biz Reşit Talip’in mısralarında bahsettiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğine ant içen gençlerimizle birlikte yan yana, omuz omuza inşallah geleceğe umutla bakacağız. Güzel günlerde buluşacağız. Ben bir kere daha katkı sağlayan, bugün buraya gelen bu birlikteliğe ortak olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diye konuştu.

 

AKAY PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kütüphanenin açılışına katkı sağlayan  Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı Sedat Kaplan ve platform üyelerine plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Törende ayrıca kütüphanede bulunması için İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Nimet Topkaç tarafından gönderilen Suluboya Atatürk Tablosu ile Ahşap Yakma Resim Sanatçısı Asım Demirbaş tarafından gönderilen Ahşap Yakma Atatürk tablosu Akay’a takdim edildi. Açılışın ardından protokol üyeleri Kızılpınar’a kazandırılan kütüphaneyi gezdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10