Vaka sayılarının arttığı Tekirdağ'da sıkı denetim

Koronavirüs vaka oranlarının artış gösterdiği Tekirdağ'da Vali Yıldırım'ın katılımıyla denetim gerçekleştirildi.

Tekirdağ 17.03.2021 15:56:00 0
Vaka sayılarının arttığı Tekirdağ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 6-12 Mart haftalık vaka sayılarında, Trakya illerindeki vaka sayıları geçen haftaya göre artış gösterdi. Koronavirüs haritasında 'çok yüksek risk' grubunda 'kırmızı' renkle gösterilen Edirne'de 180,01 olan vaka sayısı 200,36'ya, 'yüksek riskli' iller arasında 'turuncu kategoride bulunan Kırklareli'de 116.94 olan vaka sayısı 137.12'ye, 111.19 olan Tekirdağ'da ise 121.64'e yükseldi. Trakya'da vaka sayılarındaki artış vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu.


TEKİRDAĞ'DA 4 BİN KİŞİ İLE DENETİM


İçişleri Bakanlığı'nın 'Gün boyu yoğunlaştırılmış dinamik denetim' genelgesi doğrultusunda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de bugün sıkı denetim gerçekleştirildi. Tekirdağ'daki denetimlere Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ile 11 ilçede 4 bin personel katıldı. Vali Yıldırım ve beraberindekiler, otogar, iş yerleri, kıraathaneler, bakkal, eczane gibi işletmelere girerek, kurallara uyulup, uyulmadığını kontrol etti. Vali Yıldırım, iş yeri sahipleri ve çalışanlarla sohbet ederek hijyen, maske ve mesafe konusunda uyarılarda bulundu.


'TEKİRDAĞ'A MAVİ YAKIŞIR'


Vali Yıldırım, il genelinde 4 bin kişiyle denetimlerin gün boyu süreceğini belirterek, kendilerinin denetimleri aralıksız sürdürdüğünü ve vatandaşlardan da beklentileri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Tabi ki bu arada biz şunu da vatandaşlarımızdan bekliyoruz; Her şeyi kontrol ve denetim için yapılmamalıdır. Öncelikle kendileri için sonra sevdikleri ve aileleri için daha sonrada toplum için yapmaları gerekir. Herkes kendi kendinin bir kere denetmeni olmalıdır. Eğer biz denetliyoruz diye bir takım tedbirlere, alınan tedbirlere arkadaşlarımız, vatandaşlarımız riayet ediyor ve daha sonra bunu bozuyorlarsa sayılarımızın artmaya devam etmesi kaçınılmaz olur. Biz bunu arzu etmiyoruz. Tekirdağ'ımız için şöyle de bir slogan geliştirdik; Trakya'nın mavi gözlü şehri Tekirdağ'a mavi yakışır. Onun için bizim bir an önce bu kırmızıdan kurtulmamız lazım. Bunu tek başına bizim yapmamız, bizim sağlıkçılarımızın, emniyetimizin, jandarmamızın yapması mümkün değil. Bunu hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız inşallah. Eski günlerimize hep birlikte döneceğiz bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10