Gürcün: Daha ne kadar öldürüleceğiz?

Çerkezköy Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, meslektaşları Ersin Arslan'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde haciz işlemi için gittiği evde silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gÃ?

Çerkezköy 18.03.2021 16:53:00 0
Gürcün: Daha ne kadar öldürüleceğiz?

Çerkezköy Adliyesi önünde dün saat 12.00’da düzenlenen basın açıklamasında; Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün ve avukatlar katıldı. Avukatlar, ‘Artık yeter. Daha ne kadar öleceğiz?’ yazılı pankart açarak, tepkilerini gösterdi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Saldırıyı protesto eden hukukçular adına konuşan  Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün, “ Bugün öncelikle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılı. Biz öncelikle bu aziz vatanı bizlere yurt olarak bırakan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Ruhları şad olsun” diyerek başladı. “Ülkemizde ne yazık ki üzücü şeyler oluyor” diyen Gürcün, “Özelikle biz avukatların faaliyet alanlarında üzücü gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün bir meslektaşımız katledildi. Biz bugün burada bu meslektaşımızın kaybı ile ilgileri düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Bu konuda hazırlanmış olan bir basın açıklamamız var” diye konuştu.

 

 

HAKİM VE SAVCI NASIL KORUNUYORSA AVUKATLARDA KORUNMALIDIR

 

Gürcün, “ Bizler haklarınızın savunucuları, her daim hukukun üstünlüğü diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukla göz ardı ettiğiniz,  ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeşleştirdiğiniz ve davanızın tarafıymış gibi gördüğünüz, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamamıza, silahla vurulmamamıza ve korunamamamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugünde hasım bellendik, bugünde yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün Gebze’de öldürüldük. İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu Üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisine öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti. Meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşındaydı. Gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik, avukat yargı mekanizmasının sac ayağıdır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa avukatlar da öyle korunmalıdır” diye konuştu.

 

KAMUOYUNA DUYURUYORUZ  

 

“Savunmanın kutsallığından bahisle uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik” diyerek konuşmasını sürdüren Gürcün,” Gün gelecek sizinde avukata ihtiyacınız olacaktır dedik, dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız avukat Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyor, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

 

ŞİDDETE KESİNLİKLE KARŞIYIZ

 

Avukatlara destekte bulunan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, “ Her ne kadar davaların bir tarafını temsil ediyor olsanız da siz sadece işinizi yapıyorsunuz. Avukatlara bu şekilde şiddet uygulanmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Avukat meslektaşlarımıza ve ailesine de sabırlar diliyoruz. İnşallah bir daha bu elim olayları bir daha yaşamayız. Şiddeti her alanda, sadece avukatlara yönelik değil ülkemizde bütün yaşayan insanlara, hayvanlara, canlılara, doğayı da bunun içine katıyorum; şiddete kesinlikle karşıyız, onaylamıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10