Koçak Farma'dan milli aşı için dev adım

Türkiye'de bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, diğer taraftan yerli aşı geliştirilmesiyle ilgili süreç de devam ediyor. Yerli aşı arasında dikkat çeken ise Koçak Farma tarafından gelişti

Çerkezköy 23.03.2021 13:15:00 0
Koçak Farma

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Koçak Farma tarafından geliştirilen ve preklinik çalışmaları tamamlanan Koçak Farma İnaktif Covid-19 aşısının faz-1 çalışmaları 23 Mart Salı günü, ilk gönüllülere uygulanarak başladı.

 

 

EN ETKİN FİRMA OLMUŞTUR

 

Koçak Farma CEO'su Uzm.Dr.Hakan Koçak yaptığı açıklamada,”  Covid-19’a karşı geliştirilen Koçak-19 İnaktif Covid-19 aşısı,18-55 yaş arasında sağlık gönüllülerine uygulanacak. Koçak Farma aşısı aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü aday listesinde yer almaktadır. Koçak Farma, uzun yıllardır aşılarla ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde 100 civarında bilim insanı yen iürünler, biyoteknolojik ürünler ve aşılar ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Koçak Farma, İnaktif Covid-19 aşısının üretimi için zorunlu olan BSL-3/ABSL-3 laboratuvar ve üretim tesislerinde sahip tek ilaç firmasıdır. Koçak Farma tesislerinde biyobenzer insülinler, monoklonal antikorlar, aşılar, ilaç ve ilaç ham maddeleri üretilmektedir. Koçak Farma ayrıca İstanbul Ayazağa tesislerinde I.V serum üretimi yapmakta olup, Türkiye’nin en büyük I.V serum üreticidir. Koçak Farma, Covid-19 pandemisi sürecinde en etkin firma olmuştur. Covid-19 salgının ilk günlerinden itibaren tedavi protokollerinde bulunan ürünlerin hemen hemen tamamının üretimi Koçak Farma tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10