Yüksel: Ergene'ye kalıcı eser kazandıracağız

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Velimeşe mahallesinde yapımı devam eden ve çok kısa bir süre sonra Ergene halkının hizmetine açılacak olan Velimeşe mahallesindeki Gölet projesinde incelemelerde bulundu. Ra

Ergene 23.03.2021 14:25:00 0
Yüksel: Ergene

Ergene Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Velimeşe Gölet Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel çok kısa bir süre sonra Ergene halkının hizmetine açılacak olan Gölet Projesinde incelemelerde bulunurken, Ergene Belediye Meclis Üyesi Mülayim Bedir’de Başkan Yüksel’e eşlik etti.

 

GÖLET PROJEMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel projenin tamamlanması ile Ergene’ye kalıcı bir eser daha kazandıracaklarını kaydederek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren Sevgi Kenti Ergenemizde bir çok projeyi hayata geçirdik halkımızın kullanımına sunduk. Yeni bir Belediye olmamıza rağmen 6 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük hizmetlerin altına imza attık, Ergene’de yapılamaz denilenleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Kısa bir süre sonra da bu güzel gölet projemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Velimeşe mahallemizde gölet projemizin tamamlanması ile vatandaşlarımız tatil günlerinde aileleri ile birlikte burada çok güzel vakitler geçirecek, Ergene belediyesi olarak halkımız ile birlikte en güzel etkinliklerimizi gölet projemizde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

EN GÜZEL MESİRE ALANI OLACAK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “Velimeşe Mahallesi’nde uygulanacak olan Kafeterya ve Gölet Düzenleme Projesi’nde gölet ve çevresi olmak üzere toplam 17 bin 942 metrekare alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4 bin 150 metrekare yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürünebilecek iskeleler, yürüyüş yolları ile bu yollar üzerinde oturma bankları bulunacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak 120 ağaç ve bin 900 adet çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete su fıskiyeleri ile hareketlilik getirilecek. Göletin kafeterya bölgesinde ise peyzajda bir amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada bir de üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı, bar servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10