Kalkan: 'Hareketi azalt ya da kes, kovidi yen.'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart haftasını kapsayan illere vaka sayısı oranını sosyal medya hesabından açıklamasının ardından Tekirdağ'da vaka sayıları yüzde 40 artışla 100 b

Tekirdağ 23.03.2021 14:29:00 0
Kalkan:

Tekirdağ'ın dinamik bir nüfus yoğunluğuna sahip olduğunu belirten Kalkan, “Bizim özellikle isteğimiz vatandaşlarımızın bu dönemde misafir severliklerini askıya almaları. Malum biz misafirliği seven, misafir etmeyi seven bir milletiz ama farkında olmadan kovidi misafir etmekteyiz. Sevdiklerimizi aramızdan ayıran kovidi misafir etmeye zemin hazırlamaktayız. Biz bütün halkımızdan, sağlıkçıların bu kadar samimi bir niyetle, özveriyle verdikleri, kendi hayatlarından vazgeçerek halkımız için yaptıkları bu özverinin anlaşılmasını ve azami dikkatin gösterilmesini bekliyoruz. Bunun için sözünü ettiğim gibi ziyaretlerin kesilmesi, 15 dakikadan fazla bir arada zaruri olmadıkça, mecburi kalınmadıkça 2 kişinin bulunmaması, bütün yaşantımız maske, mesafe, hijyen üçgeninde şekillendirmemizi söylemek isterim. Bugüne kadar burada tüm sağlıkçılarımız olağanüstü bir gayretle ülkemizde yapıldığı gibi kendi bölgemizde de 375 bin 942 PCR testi gerçekleştirmiş ve 253 bin filyasyon işlemi gerçekleştirmiş. Sahada 250'nin üzerinde filyasyon ekibimiz, bunlar yarıya yakını doktorlu ekiplerimiz sürekli faaliyet halindedirler. 200'ün üzerindeki araçla bu işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Biz halkımızın, bizim bu sesimizi duymasını istiyoruz. Bu kıpırdanışı, yukarıya doğru yükselişi halkımız engelleyebilir. Kurallara azami derecede dikkat etmek bunun birinci şartıdır. En önemli şartı da görmekte olduğumuz üzere hareket kısıtlamasıdır. Biz hareket serbestisini tanıdığımız yerlere kovidi davet ediyoruz. Lütfen, istirham ediyorum tüm vatandaşlarımızdan mecbur kalmadığımız sürece kendimizi hiç yapmadığımız kadar izole edelim. İkili görüşmeleri 15 dakikadan uzak, mesafeye dikkat etmeksizin yapmayarak uzatmayalım. Ve şüpheli bulgular, semptomlar hissettiği zaman halkımızın hızlı bir şekilde test vermeye kurumlarımıza gelmelerini öneriyoruz. Erken teşhisin yayılmayı önlemede, tedavide bize yüksek başarı vereceğini ve yoğun bakımlarımızın da gereksiz doluluklara ulaşmayacağını hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 

YOĞUN SANAYİ HAREKETLİLİĞİ


Kalkan, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene ilçelerinde sanayinin yoğun olduğunu kaydederek, "Yakın büyük kalabalık metropollerle bizim sürekli git gel temaslarımız var. Bu hareket buna sebep olan başlıca hususlardan biridir. Biz şu sloganı söylemek isteriz; 'Hareketi azalt ya da kes, kovidi yen.' Bunun bizce tek açıklanabilir sloganı bu olmalıdır. Ne kadar izolasyon, ne kadar mesafe ve maskeye dikkat edersek bu belayı defedeceğimize inanıyoruz. Misafirperverliğimizi sevdiklerimizle beraber inşallah yazın, sonbaharda, daha güzel koşullarda, kovidi yendiğimiz koşullarda yapalım diye halkımıza bir mesaj vermek isteriz" açıklamasında bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10