Öztrak:Milletin başına 'damat kadar' taş düştü

CHP Sözcüsü Öztrak, Hükümetin hataları nedeniyle döviz piyasasında yaşanan yangının milletin cebini kavurduğunu belirterek, "Erdoğan; 'Başınıza damat kadar taş düşsün' demi

Tekirdağ 23.03.2021 14:50:00 0
Öztrak:Milletin başına

Türkiye’de değiştirilmesi gereken, Merkez Bankası Başkanları veya Hazine ve Maliye Bakanları değil, beyin ölümü gerçekleşmiş “Erdoğan Şahsım Hükümeti” olduğunu kaydeden Öztrak, “Bu Hükümetin, millete zarardan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Sözü de, yolu da tükenmiştir” dedi.

 

İKİ CİHANDA ÖDENMEZ

 

Kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek için hazırlanan, TBMM’de oybirliğiyle kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir imzayla feshedildiğine dikkat çeken Öztrak, “Dünyaya pes dedirten bu tür ucubelikler, dünyada ancak Cumhur İttifakı’nın Ucube Tek Adam Vesayet Rejiminde görülür” diye konuştu.  Hükümetin bir hafta sonunda aldığı kararlarla ülkenin altını üstüne getirdiğini belirten Öztrak, “Bunun faturası milletimize daha fazla işsizlik, daha fazla pahalılık, daha fazla yoksulluk olarak çıkacaktır. Bütün bunların vebali iki cihanda dahi ödenmez” açıklamasında bulundu. Erdoğan’ın ekonomideki yangının sorumluluğunu TCMB Başkanına yıkamayacağını söyleyen Öztrak, “Artık Türkiye’de değiştirilmesi gereken, Merkez Bankası Başkanları veya Hazine ve Maliye Bakanları değildir. Değiştirilmesi gereken, milletin sesini değil, sadece yandaşının sesini dinleyen, metal yorgunu, beyin ölümü gerçekleşmiş, Erdoğan Şahsım Hükümetidir” dedi.

 

VESAYET REJİMİNDE VAR

 

Öztrak,  “Geçtiğimiz hafta sonu, sabah uyandık, Resmi Gazete’ye bir baktık. Bir el; ülkenin altını, üstüne getirmek için, elinden geleni ardına koymamış. 10 yıl önce, kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek için hazırlanan, İstanbul Sözleşmesi’ni tek bir imzayla feshetti bir gecede. Yetmedi; “Faiz sebep, enflasyon sonuç” safsatasına ideolojik körlükle inanan kesimleri memnun etmek için, daha 4,5 ay önce atadığı Merkez Bankası Başkanı’nı gece yarısı kurban etti. Faizler sanki kendisinden habersiz artırılmış gibi, başkanı görevden aldı. Böyle bir keyfilik dünyanın neresinde var? Böyle bir yönetim anlayışı dünyaya pes dedirten bu tür ucubelikler ancak, Cumhur İttifakı’nın, adını dünyada hiç görülmemiş bir biçimde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi koyduğu, Ucube Tek Adam Vesayet Rejiminde var” dedi.

 

RAHAT TELAFFUZ ETMEYİN

 

Saray Hükümetinin aynı anda yüksek faizle ve hayat pahalılığı ile milleti ezerken, Türk parasını pul ettiğini, bunun görülmemiş bir beceriksizlik olduğunu ifade eden Öztrak, “Bunun müellifi de, sorumlusu da, Erdoğan’ın Şahsım Hükümetidir. Şahsım Hükümeti sebep, buhran sonuçtur” dedi.

 Erdoğan; son seçimden bu yana Merkez Bankası’nda bir başkanı faizi indirmediği için, bir başkanı faizi artırmadığı için, bir başkanı faizi artırdığı için hal ettiğini kaydeden Öztrak, son TCMB başkanının da iş başına faizleri indirmesi için getirildiğini söyledi. Öztrak, Hükümete “Döviz kasası açık verirken, çok ciddi sonuçları olabilecek ‘sermaye kontrolü’ gibi şüyuu vukuundan beter fikirleri öyle kamuoyunun önüne çıkıp rahat rahat telaffuz etmeyin” uyarısında bulundu.

 

 MİLLETİN BAŞINA “DAMAT KADAR” TAŞ DÜŞTÜ

 

Öztrak, döviz piyasasındaki yangının sebebinin kayınpeder damat ikilisinin emsali olmayan beceriksizlikleri olduğunu belirterek, “Erdoğan; ‘Başınıza damat kadar taş düşsün’ diyerek, beddua etmişti. Ne yazık ki bedduası tuttu, milletin başına, damat kadar hatta damattan daha büyük taş düştü. Bunun sorumlusu da Erdoğan’ın kendisi. Artık Türkiye’de değiştirilmesi gereken, Merkez Bankası Başkanları veya Hazine ve Maliye Bakanları değildir. Değiştirilmesi gereken, milletin sesini değil, sadece yandaşının sesini dinleyen, metal yorgunu, beyin ölümü gerçekleşmiş, Erdoğan Şahsım Hükümetidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 İŞSİZLİKTE KÖTÜ REKORLAR

 

TÜİK tarafından açıklanan 2020 işsizlik verilerini de değerlendiren Öztrak, 2020’de iş, güç sahibi olan 1 milyon 268 bin yurttaşın işini kaybettiğine dikkat çekerek, “2020’de gerçek işsiz sayısı 2 milyon 312 bin kişi arttı, 10 milyon 287 bin kişiye ulaştı. Bu tarihimizde görülmemiş kötü bir rekor! Gerçek işsizlik oranı da, 2020’de 6 puandan fazla artarak, yüzde 29,2’ye sıçramış. Bu da berbat bir rekor” dedi.

 

TÜRKİYE KADINA ŞİDDETTE OECD ŞAMPİYONU

 

Sadece son 10 yılda, Türkiye’de 3 bin 116 kadının cinayete kurban gittiğini belirten Öztrak, OECD verilerine göre Türkiye’de her 100 kadından 38’inin yaşamının bir döneminde erkek şiddetine maruz kaldığını ifade etti. Öztrak, bu oranla Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında birinci sırada olduğunu kaydetti.  Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasını da değerlendiren Öztrak, “Bu sözleşme Parlamentomuzdan da bütün partilerin, bütün milletvekillerinin oy birliğiyle geçti. İstanbul, böylesine anlamlı bir sözleşmenin isim babası. Dünya üzerinde kendi şehrinin ismiyle anılan ve ilk imzayı attığı bir sözleşmeden, parlamentosundan oybirliğiyle geçirdiği sözleşmeden tek bir imzayla ayrılan başka bir ülke var mıdır bilmiyoruz. Ama bugünden sonra, kadına şiddet ve aile içi şiddet nedeniyle mağdur olacak, tacize, tecavüze uğrayacak, şiddet nedeniyle yaşamını yitirecek her kadının, her çocuğun vebalinin, Erdoğan Şahsım Hükümetinin omuzlarında olduğunu buradan açıkça ifade ediyoruz” dedi. Öztrak, Türkiye’nin kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önleyen uluslararası bir sözleşmeyi, “Tek imzayla feshettim” diyebilen Sarayın kibirlisine emanet edilemeyeceğini söyledi.

 

 Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10