Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmayacağız, unutturmayacağız

Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 12'inci yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de dualarla anıldı.  BBP MKYK Üyesi ve Trakya Bölge S

Çerkezköy 28.03.2021 14:30:00 0
Muhsin Yazıcıoğlu

Çerkezköy Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Büyük Birlik Partisi MYK Üyesi Hüseyin Uysal, BBP (Büyük Birlik Partisi) MKYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Turan Demircan, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Karademir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin,BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, BBP Kadın Kolları Başkanı Kübra Ataş, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Balkanı Gülnur Kocaçınar, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş ve davetliler katıldı.

 

 

“MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programda Büyük Birlik Partisi’nin Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitler için kuran-i kerim okundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, “Gönül istedi ki sizlere Muhsin başkanımızı uzun uzun anlatayım fakat buna ne zamanımızı ne de gücümüz yetmez. Ben sizleri daha fazla sıkmamak adına siz misafirlerimize duygu ve düşüncelerini almak üzere siz misafirlerimize söz vermek istiyorum.  Şehit liderimizi, Genel Başkan Yardımcımızın ağzından hep beraber dinleyeceğiz. Çünkü kendisi Muhsin Başkanın yol arkadaşı, kader ortağı, davamızın hizmetkarıdır. Ben şahadetinin 12. Yılında şehit liderimizi ve yol arkadaşlarını rahmet minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

 

 

GÜCÜMÜN SON DAMLASINA KADAR TAŞIYACAĞIM

 

Macit’in ardından söz alan Büyük Birlik Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Ataş,”Doğruluk, dürüstlük, netlik, egodan arınmış bir kişilik. Rahmetli başkanımız Türk siyasetinde kadının her zaman olması gerektiğini önemle vurgulamış ve dile getirmiştir. Muhsin Başkan’ın düsturuyla yetişmiş bir kadın olarak devir aldığım bu bayrağı, ilkeleri doğrultusunda gücümün son damlasına kadar taşıyacağıma söz veriyorum” açıklamasında bulundu.

 

 “O GÜNDEN BUGÜNE HEP ÜŞÜDÜK”

 

Kadın Kolları Başkanı Ateş’in ardından söz alan BBP MKYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Turan Demircan “25 Mart 2009 yılında helikopterinin düşürülmesi sonucu şehit olan ebedi liderimiz, başkanımız, ağabeyimiz, sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetlerinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Bizler Büyük Birlik Partililer ve Alperenler olarak  o günden bugüne hep üşüdük. 55 yıllık kısa hayatına dünyanın bütün ağırlıklarını alabilecek kadar yük yükledi. Haksız yere cezaevinde 7 buçuk yıl geçirdi. Ne vatanına ne milletine ne de devletine küsmedi. Cezaevinden çıktığı gün ‘nerede kalmıştık’ dedi. Suikastlara, kazalara uğradı yılmadı. Korumasız kah Diyarbakır sokaklarında, kah Şırnak’ta, kah Edirne’de… hiçbir zaman etnik milliyetçilik yapmadı. İslamiyet’in olmadığı milliyetçiliğin içi boştur dedi. Hep bir elinde kuran bir elinde bilgisayar olan gençlik istedi. Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum dedi. Bir hayalim var, başını örtenle açanın  aynı üniversitede kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var, Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı  olmadan zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsın bir Türkiye istiyorum. Kısacası Balkanlardan, Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış güçlü bir Türk dünyası hayal ediyorum dedi. Muhsin başkan vatanına, milletine sevdalanmıştı. O beklenen Türk’tü. Söz veriyoruz başkanım unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

 

 

O DÜRÜST BİR LİDERDİ

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun dürüst bir lider olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi MYK Üyesi Hüseyin Uysal, “Ebedi başkanımızı anlatmak gerçekten çok zor. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi 25 Mart günü şehit liderimizin vefat haberini alınca inanın her eve, her ocağa, her insanın kalbine bir ateş düştü. 31 Mart günü cenazesi kaldırılırken sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de insanlar üzüldü. Şehit liderimizi anlatmak gerçekten çok zor o hep ülkesi için bir şeyleri daha iyi yapmak için siyaset yaptı. Hiç suçu olmadığı halde tek başına hücrede kalıp, daha sonra hapiste kalıp çıktığında Yunus Emre’nin dizeleriyle ‘Ya rabbi hoştur bana senden gelen ya hülatu, yahut kefen. Ya taze gül yahut diken. Kahrın da hoş lütfun da hoş.’ diyebilecek kadar bu milletini seven bir insan. O dürüst bir liderdi.” şeklinde konuştu.

 

 

“LASTİK AYAKKABILI KÖYLÜLER BULDU”

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun 46 saat boyunca bulunamadığına dikkat çeken Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “25 Mart 2009 tarihinde Muhsin başkanımız, hala üzerinden sis perdeleri kaldırılmamış, hala üzerinde onlarca şüpheyi barındıran bir suikast girişimi neticesinde maalesef kaybettik. Siyaseti çok yakından takip etmeyen arkadaşlar ‘Muhsin başkan kim? Yaşarken Cumhurbaşkanı, başbakan olamamış’ diyorlar. Bu kadar önemli olması için bu seviyelere sahip olması gerektiğini düşünüyorlar. Bu kadar önemli bir adam olmasaydı şehrin en önemli caddelerine adı verilmezdi, kültür merkezlerine, parklarına caddelerine adı verilmezdi. Muhsin Yazıcıoğlu hem Türk siyaseti için hem dünya siyaseti için ne anlam ifade ettiğin iyi anlayabilmek adına söylüyorum. 28 Şubat sürecinde 7 tane milletvekilimiz var mecliste ve o günkü hükümetin düşürülmesi için karar verilmiş. Ve o hükümetin ayakta kalmasının bir tane şartı var. Büyük Birlik Partililerin hükümet aleyhine verilen güven oyuna ‘evet’ demesi. Evet derlerse hükümet düşecek, hayır derlerse devam edecek. İşte o şartlar altında BBP, demokratik olmayan yollarla hükümetin düşmesini istemediği için hatta rahmetli başkanımızın bir sözü var ‘Siz gelecekte bunu kullanırsınız ama ben size bunu kullandırtmayacağım. Müslümanların iktidarına engel oldunuz demeyesiniz diye kerhen de olsa destek veriyorum’ demiştir. Bundan vazgeçirmek için yeni kurulacak hükümette 3 bakanlık teklif ettiler. Türkiye’nin tam ortasında bir milletvekilinin uçtuğu bir helikoptere 46 saat boyunca devlet maalesef ulaşamadı. Lastik ayakkabılı köylüler buldu. Askeri timler, özel timler bulamadılar.Muhsin başkan bir cesaret timsalidir, bir merhamet timsalidir. Bu vatanda doğmuş, bu vatanda doymuş, bu bayrağın altında aynı kıbleye inanan kim varsa birliği için bir olmuştur. Dolayısıyla herkesin yok etmeye çalıştığı bir coğrafyada siz büyük birlikten bahsederseniz sizin helikopterinizi düşürmeye çalışırlar, sizi Trük siyasetinden silmeye çalışırlar. Muhsin başkan sağken 420 bin oy aldı en fazla. Cenazesinde ise 1 milyon 800 bin insanla uğurladık. Ankara sokaklarında sel olup akan kalabalık sağlığında oy vermedi. Bir kardeşiniz olarak da bu aziz millete benim bir sitemimdir” dedi.

 

 

BAŞKAN AKAY RAHMET DİLEDİ

 

Programda son olarak konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  “ Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu sadece Büyük Birlik Parti’si genel başkanı değil bir dava adamıydı. Bu uğurda bedel ödemiş hatta belki hayatını da vermiş bir siyasi figürdü Türk tarihi adına. 12 yıl evvel 25 Mart günü de hayatını kaybetti. Onun davasını gelecek kuşaklara aktaranlara, aktaracak olanlara başarılar diliyorum. Bir kez daha rahmetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Büyük Birlik Partisi MYK Üyesi Hüseyin Uysal, BBP MKYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Turan Demircan ve Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Karademir’e plaket takdim edildi. Programda Alperen Ocakları Başkanı Ramazan Turgut görevini Mehmet Coşkun’a devretti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10