Engelliler derneğinde bayrak değişimi

Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği 1'inci olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede Hayrettin Çetinkaya'dan görevi devralan Sakine Varlık, "Sizler ark

Çerkezköy 30.03.2021 13:39:00 0
Engelliler derneğinde bayrak değişimi

Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği 1’inci olağan kongresi Çerkezköy Güneşler Otel’de gerçekleştirildi. Kongreye; Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği (KAGADER) Başkanı Zeynep Bozkurt ve üyeler katıldı. 

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan derneğin kurucu başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği, yeni bir oluşum. Yeni bir heyecan diyelim. Engelliler konusunda yapabileceklerimiz adına yeni baştan daha güzel bir konsept ile, yeni arkadaşlarla bir yola çıktık, hayırlı olur inşallah” dedi.

 

 

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden kongrede, divan heyeti seçildi. Divan başkanlığına Ahmet Gürlevik, divan başkanvekilliğine İlyas Yıldız, divan katip üyeliğine Nurten Yıldırım oybirliği ile kabul edildi. Divan heyetinin seçilmesinin ardından tahmini bütçe okundu. 2020 yılı geliri toplam 3 bin 75 TL, gideri 3 bin 75 TL, 2021 yılı geliri 3 bin 500 TL, gideri 3 bin 500 TL, 2022 yılı geliri 4 bin 500 TL, gideri 4 bin 500 TL olmak üzere genel gelir toplam 11 bin 75 TL, gider de 11 bin 75 TL olarak okundu. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

FEDERASYONA ÜYELİĞE OY BİRLİĞİ İLE ‘EVET’

 

Daha sonra Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği’nin federasyona üyeliği ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Divan başkanı Ahmet Gürlevik, “Derneklerin hem kendi bölgelerinde derneklerini temsil etmek hem de bir üst kurulu olan yapılarda yani federasyonlarda temsil etmek için genel kurullardan izin almaları gerekir” dedi. Bunun üzerine önerge sunan Hayrettin Çetinkaya, “Federasyona üye olmak dernekler için bir zorunluluk diyebilirim. En azından Çerkezköy’de yaptığımız çalışmalar, faaliyetler federasyonda değerlendirildiği zaman, federasyona üye olan Türkiye’nin değişik bölgelerindeki derneklerin yaptığı çalışmalar ile kıyaslayabiliriz. Onların çalışmalarını örnek alabiliriz. Biz burada dernek olarak bir güçsek, federasyon olarak güç olduğumuz zaman sorunları daha net bir şekilde belirleyip, çözüm noktasında çözüme ulaşmış diğer federasyona bağlı derneklerden başarılarının nasıl olduğu öğrenebiliriz. Gücümüze güç katacağı düşüncesiyle sizlerden böyle bir yetki istiyoruz. Bizim derneğimize uygun, güzel be çalışkan bir federasyon olduğu takdirde, yönetim kurulumuzun bu federasyona üye olmasını istiyorum” şeklinde konuştu. İlgili madde oybirliği ile kabul edildi.

 

 

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİRİLDİ

 

Tek liste ile gidilen seçimde derneğin yani başkanı oybirliği ile Sakine Varlık oldu. Varlık yaptığı teşekkür konuşmasında, “Dernekçilik gerçekten çok özveri gerektiriyor. Hele hele toplumun dezavantajlı kesimine hizmet ediliyorsa daha da özenli davranmak gerekiyor. Beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler arkamızda oldukça, bu ekip oldukça biz engelliler adına her şeyi başarırız. Çok heyecanlıyım. Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

 

Sakine Varlık başkanlığındaki yönetim kurulunda; Hayrettin Çetinkaya, Şengül Civan, Halil Dabanlı, Gülçin Çil, Büşra Tecmen, Zeynep Alışık, denetim kurulunda; Nurettin Öz, Ümit Derin ve Nevin Mardin yer aldı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10