"Telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkmasın"+

İçişleri Bakanlığının hayata geçirdiği 'kırmızı çizgi' uygulaması tüm Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da hayata geçirildi. Etkinliğe katılan Tekirdağ Valisi Az

Çerkezköy 30.03.2021 15:43:00 0

Yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla 30 Mart 2021 Salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında tüm illerde eş zamanlı olarak “Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek” amacıyla etkinlikler düzenlendi.Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen programa  Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, Polis Memurları, Jandarma Personeli ve basın mensupları katıldı.

 

“YAYALARIMIZA ÖNCELİK VERELİM”

 

Vali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda, Hükümet Caddesi’nde ve Atatürk Bulvarı’nda bulunan yaya geçitlerini kırmızıya boyadı. Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım, “Bugün bütün Türkiye'de yapılıyor bu etkinlik. Yaya geçitlerinde yayanın üstünlüğünü bir kez daha vurgulamak için bu yöntemi uygulayacağız. Yol üzerindeki yaya geçitlerinde bulunan beyaz bantlardan birisini kırmızıya boyayacağız. Vatandaşımız bu nedir diye merak etsin kırmızı çizgi yayaların ve sürücülerin ilgisini çeksin. İnşallah bu uygulama faydalı olur. Sürücülerimize tavsiyemiz yaya geçitlerinde yayalarımıza öncelik verelim. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkmasın.”  dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10