Halı saha ve yüzme havuzu özlemi son buluyor

Tekirdağ'da il genelinde uygulanacak yeni korona virüs önlemleri ile ilgili kararlar açıklandı. İlçe Umumi hıfzıssıhha kurulunun yeni aldığı karar ile Çerkezköy'de sabah 09.00 ile akşam 19.

Çerkezköy 31.03.2021 15:49:00 0
Halı saha ve yüzme havuzu özlemi son buluyor

İl genelinde uygulanacak yeni korona virüs tedbirleri açıklandı. Uzun süredir kapalı olan ve futbolseverlerin merakla beklediği haber ise geldi. Yeni tedbirler kapsamında halı sahalar yüzme havuzları ve benzeri tesisler pandemi kurallarına uygun şekilde hizmet verecek.

 

HES KODU İLE GİRİŞ YAPILACAK

 

Genelge kapsamında Tekirdağ’daki halı saha, yüzme havuzu vb. tesislerin de HES kodu ile giriş çıkış sağlayarak, seyirci almamak kaydıyla ve sabah 09.00 ileakşam 19.00 saatleri arasında açık olacak şekilde faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı. Tekirdağ’daki internet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerlerin ise faaliyetlerine ara vereceği duyuruldu.

 

AYNI MASADA 2 KİŞİDEN FAZLASI OTURMAYACAK

 

Genelgeye göre, yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerlerinin %50 kapasite sınırlaması ile müşteri kabul edebilecek. Ayrıca bu işletmeler, azami kişi sayısı tespit edilerek masa ve koltuk sayısını buna göre ayarlayacak, HES kodu sorgulaması yapılarak 07.00 ile 19.00 saatleri arasında müşteri kabul edebilecek. Ancak bu işyerlerinde aynı masada; en fazla 2 kişinin anda oturmasına izin verilecek. Yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekler.

 

150 KİŞİ İLE SINIRLI OLACAK

 

Dernek ve sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları ile ilgili alınan kararda, şu ifadelere yer verildi: “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurulları (tüzüklerinde toplanma yeter sayısı aksine hüküm bulunmaması halinde) dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olacağı her türlü etkinlikler ilimizde 150 kişiyle sınırlandırılacaktır.”

 

“DİNAMİK DENETİM SÜRECİ DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Valiliği de yaptığı açıklamada: ‘Dinamik Denetim Süreci’nin uygulanmaya devam edeceğini belirterek; “Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etkendir. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı’nın 3695 sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 157 Nolu Kararı ile temel esasları belirlenen “Dinamik Denetim Sürecinin” uygulanmasına kesintisiz şekilde uygulanmasına devam edilecektir” açıklamasını yaptı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10