Balonlar 'otizmde farkındalık' için havalandı

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizme dikkat çekmek amacıyla Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda (1. ve 2. Kademe) düzenlenen etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çe

Kapaklı 4.04.2021 15:25:00 0
Balonlar

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde bulunan Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Özlem Özer, özel bireyler ve aileleri katıldı.

 

“HEPİMİZİN ORTAK MESELESİ”

 

Başkan Çetin, etkinlikte otizmli çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi. Otizmle mücadelede doğru bilgilenmek, erken tanı ve özel eğitimin en büyük güç olduğunu belirten Başkan Çetin, otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmanın toplum olarak herkesin ortak meselesi olduğunu dile getirdi.

 

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

 

Otizm farklı gelişim seyreden bir durum olduğu için çocukların özel eğitim almaları gerektiğini kaydeden Başkan Çetin, “Eğitim alan çocukların yetişkin birey olduklarında topluma daha çok katılımı sağlanabiliyor” dedi. Otizmin farkında olduklarını belirten Çetin, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğu bilinciyle otizmli öğrencilerin ve ailelerinin yanında olduklarını vurguladı. Etkinlikte özel öğrencileri ve katılımcılar ‘otizmde farkındalık’ için mavi balonları gökyüzüne bıraktı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10