Çetin: 3 yıl değil 30 yılda olsa bu şekilde siz Kapaklı'yı alamazsınız

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. ?

Kapaklı 6.04.2021 16:58:00 0
Çetin: 3 yıl değil 30 yılda olsa bu şekilde siz Kapaklı

Dün saat 10.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.oturumunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 1 Nisan günü yaptıkları  meclis oturumunda yaşananların, kamuoyuna yansıyanların kendisini üzdüğünü kaydetti.

 

"SİZİN ÇOCUKLARINIZLA ÇALIŞIYORUM"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Kapalı oylama yaptığımız bir seçimde yapılan uygulamalar, meclis üyelerimizin başkalarının yerine oy kullanması vesaire, bunları kamuoyunun takdirine bırakmaktayım. Ben göreve geldiğim günden beri iptalle ilgili bir işlem yapmıyorum. Herhangi bir şekilde bu konuyu savcılığa taşımak ve Kapaklı’yı boş gündemlerle meşgul etmek niyetinde değilim. Kısaca siyasetin renkli taraflarını sevmekteyim. Ben sizin çocuklarınızla zaten belediyede çalışıyorum. Dolambaçlı ve hoş olmayan, etik olmayan yollara başvurmak doğru değil. Birilerini arayıp, birilerini ayartmaya çalışmak doğru değil” diye konuştu.

 

"KENDİMİ DE ELEŞTİRİYORUM"

 

Çetin, “ Bu konu gerçekten Kapaklı’ya yakışmıyor. Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştiremiyoruz. Ben bu konuda kendimi de eleştirmekteyim. Her ne kadar farklı siyasi partilerde de görev yapıyorsak dahi olsak ortak paydamız Kapaklı’ya hizmet olmalıdır. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığımız zaman sevinen olmalıyız. Yanlış yollarla koltuk alıp da sevinen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Ve görüyorum ki farklı şeylere seviniyoruz, farklı şeylere üzülüyoruz” diye konuştu.

 

"23 NİSAN’DA SİZE TESLİM EDEYİM"

 

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın meclis sonunda yaptığı açıklamayı talihsiz bulduğunu kaydeden Çetin, “ Bu kadar çok seviniyorsanız 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim. Daha çok sevinin. Nasılsa o koltuğu göremeyeceksiniz, gelin o koltuğu ben size 23 Nisan’da teslim edeyim. Bugünden 3 yıl sonraya ilişkin bir şey konuşmak yanlış. Siz büyükşehirden hiçbir hizmet gelmeden 3 yıl sonra AK Parti’nin kalesinin olduğu yerde burasını alacağınızı nasıl hayal ediyorsunuz? Tatlı bir rüya bu sadece, başka bir şey değil” diye konuştu

 

 

"30 YIL DA OLSA BU ŞEKİLDE SİZ KAPAKLI’YI ALAMAZSINIZ"

 

Kapaklı’da bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Çetin, “ İlçe emniyet binamızın da yakın zamanda temelini atacağız. Çok yakın bir zamanda ilçenin kanayan yarası olan Yıldızkent kavşağının da sorununu halledeceğiz. Ayrıca millet bahçesini de, yollarımızı da yapacağız. Birçok projeyi de daha hayata geçirmenin hazırlığı içerisindeyiz. Sizin 20 yıllık döneminizde olmayanları olur hale getirmeye çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ama burada bir koltuk almak için yaptığınız taklaları yakıştıramadım, kamuoyunun da takdirine bırakıyorum. 3 yıl değil 30 yıl da olsa bu şekilde siz Kapaklı’yı alamazsınız” dedi.

 

"AÇIKLAMALAR ÜZMÜŞTÜR"

Çetin, “ Gelsin arkadaşlar komisyonlarda görev almak istiyorlarsa alsınlar. Sorun değil, oturup konuşuruz. Ama yanlış yollarla, etik olmayan bir metotla bunları elde edip sonra da sevinç naraları atmak yakışmıyor. Şuna üzgün değilim, 3 tane Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi gelsin o koltukta görev yapsın, bundan neden rahatsız olacağım ben? Bizim arka planda yaptığımız usulsüz, yanlış bir şey yok ki. Benim yok. Benim görev alan arkadaşlarım yapmaya niyetliyse böylelikle gelirsiniz siz de önlersiniz. Ben bundan memnuniyet duyarım. Ben bunlardan gocunmam. Beni üzen, sonrasında basına yapılan açıklama. Siz kendinize yakıştırıyorsanız takdir sizin, bir şey demeyeceğim. Ama benin geldiğim günden beri söylediğim bir şey var, ‘Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştirmemiz lazım.’ Böyle değişmez. Böyle seviyesiz, yakışıksız ve kamuoyunu da meşgul eden bir üslubu doğru bulmuyorum. Siz Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığınız zaman göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi beton dökmeye, asfalt dökmeye, kaldırım yapmaya Erbay Caddesi’ne geldiğinde ben orada olacağım. Ve Kadir Başkana teşekkür edeceğim. Kadir Başkan Engelliler Yaşam Evi’nin temelini atarken ben orada olacağım ve kendisine teşekkür edeceğim. Çünkü bunlar Kapaklı’ya yapılıyor, bundan keyif alırım, mutlu olurum. Hiç rahatsızlık duymam. Siz de bir zahmet bütün bu zor şartlar altında gayretimizi görün, samimiyetimize inanın ve teşekkür edin. Başka bir şey istemiyoruz. Burada da ahengi bozan o tarz davranışlara yeltenmeyin, istediğimiz budur” diye konuştu.

 

"AÇIKLAMANIZI TALİHSİZ BULUYORUM"

 

Başkan Çetin’in İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz hakkındaki söylemlerini talihsiz bulduğunu kaydeden CHP'li meclis üyesi  Halil İbrahim Erkan, “23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim’ demenizi ben abeste iştigal buluyorum. Yasa gayet açık. Siz de grup toplantısı yaptınız. Hangi komisyonlara hangi isimleri söyleyeceğinizi belirlediniz. Bunlar zaten gruplar tarafından söylenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamak, hele hele bu meclise ‘günaydın’ demeden ilçe başkanımıza bu tip atıfta bulunmanızı ben yersiz bulmaktayım. Ama bunu başka platformda tartışırsınız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapmış olduğunuz bu söylemi kabul etmiyorum. Eğer bir koltuk kaptırıldıysa o sizin kendi arkadaşlarınızla olan diyalogunuzdan olmuştur. Onu gayet iyi biliyorsunuz. Yıllardır siyasetin içerisindesiniz. Kimse kimsenin kafasına silah dayamaz. Cumhuriyet Halk Partili bir tane meclis üyesinin sizin arkadaşlarınızın teveccühüyle kazanması da sizi bu kadar niye üzdü hayretler içerisindeyim” açıklamasında bulundu.

 

BUNDAN GOCUNMAM

 

Erkan’ın ardından konuşan Başkan Çetin, “ Bu tartışma Kapaklı’ya değer katmıyor. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandıralım. O zaman ben zaten çıkar teşekkür ederim. İlçe başkanınıza da ederim, size de ederim, hepinize ederim. Bundan gocunmam. Kapaklı’nın menfaatine yapılan her şeyden biz memnuniyet duymaktayız” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından açılış ve yoklamanın ardından plan ve bütçe komisyonuna havale edilen konular görüşüldü. İnönü Mahallesi 1871 parsel satışı ile ilgili talep komisyonca incelenerek talep konusu parselin bulunduğu alanda 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. Maddesi kapsamında kadastro güncelleme çalışmaları yapılmaya başlandığından bahse konu çalışmaların tamamlanmasına müteakip satışa ilişkin konunun yeniden değerlendirilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılanların Hazine ve Maliye Bakanlığının 03.03.2021 tarih 5 sıra nolu genelgesine istinaden ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından İmar Komisyonu kararlarının oylanmasına geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.03.2021 tarih 5317 sayılı  Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı mahalle muhtarlıklarının talebi doğrultusunda talebe konu olan mahallelerin 5216 sayılı kanunun ek 3 maddesine istinaden kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.03.2021 tarih 5175 sayılı şehrin işlek caddelerinden birine İstiklal Marşı Caddesi isimi verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

ŞEHİDİN İSMİ VERİLDİ

 

Mimar Sinan Mahallesi Küçük Dilara Sokak isminin 1988 yılında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde şehit olan Habip Savtekin ismi ile değiştirilerek bahse konu sokağın isminin Şehit Habip Savtekin Sokak olmasının uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Kapaklı’da cadde, sokak veya parklardan birine Andımız isminin verilmesinin konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10