Bir yılda 45 bin 656 ton evsel atık toplandı

Ergene Belediyesi, 2020 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar ile 45.656 ton evsel katı atık topladı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada, ". Hayatımızda büyük

Ergene 8.04.2021 13:34:00 0
Bir yılda 45 bin 656 ton evsel atık toplandı

Resmi gazetede yayınlanarak 2019 yılında sıfır atık yönetmeliğince tüm şartları yerine getirerek hizmet binalarına kurmuş olduğu sıfır atık sistemi ile her hizmet binası için sıfır atık belgesi almaya hak kazanan Ergene Belediyesi 2020 yılı içerisinde de yapmış olduğu çalışmalar ile 45 bin 656 ton evsel katı atık topladı.

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİDİR

 

Ergene’de geri dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Toplamış olduğumuz atıkları kaynağından ayrıştırılarak daha verimli kullanıyor ve hem çevremize hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Ergene’de geleceğimize daha iyi, daha yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Çevreci Belediyeler arasında yer alan Ergene Belediyemiz çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Atık malzemelerin ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin önlenmesi açısından oldukça önemlidir. Kaynakların tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmanın tek yolu geri dönüşümdür. Eğer hepimiz tüketimi azaltır, tekrar kullanır ve geri dönüşüme katkı sağlarsak dünya kaynaklarının gelecek kuşaklara da kalmasını sağlayabiliriz. Geri dönüşüm sadece malzeme tasarrufu sağlamaz aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlar” dedi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10