Kumbaralar 70 farklı noktaya konuldu

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Yönetmeliği gereği sürdürülen çalışmalar kapsamında kentin 70 farklı noktasına giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarala

Kapaklı 15.04.2021 12:18:00 0
Kumbaralar 70 farklı noktaya konuldu

Kumbaralarda toplanacak giysi, ayakkabı ve tekstil atıklarının düzenli depolama tesislerine gitmesi engellenerek, lisanslı firma aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak.

 

SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

 

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çalışmalar sürdürülüyor. Geçtiğimiz günlerde ilçemizin 5 farklı noktasına yerleştirilen, cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve ilaçların toplandığı Mobil Atık Getirme Merkezi ünitelerinin ardından 70 farklı noktaya da giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaraları konuldu.

 

“GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK”

 

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sıfır Atık Yönetmeliği gereği ilçemizde sıfır atık konusunda farklı projeler üreterek, farkındalığın oluşturulması ve atıkların ayrıştırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda daha önceden tespit edilen ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklara 70 adet giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarını yerleştirildi. Kumbaralarda toplanacak giysi, ayakkabı ve tekstil atıkların düzenli depolama tesislerine gitmesi engellenecek ve atıklar lisanslı firma aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılacak.” denildi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10