Pazarın tadı tuzu yok

Çerkezköy Halk Pazarında pazarcı esnafı işlerin durgunluğundan dert yandı. Esnaf, pandemi döneminin ve kısıtlamaların getirdiği etki ile pazarın tadının, tuzunun kalmadığını ifade etti.

Çerkezköy 15.04.2021 13:15:00 0
Pazarın tadı tuzu yok

Çerkezköy Halk Pazarındaki pazarcı esnafı işlerin durgunluğundan dert yandı. Şu an 35 yaşında olan ve 9 yaşından beri pazarcılık yaptığını dile getiren Suat Topci, “Patates ve soğanın fiyatı düşüşte. Taze patates çıkıncaya kadar bu şekilde devam eder. Çıktığı zaman ise ne olur kestirmek çok zor. İnşallah hem bizim satabileceğimiz hem de halkın alabileceği bir fiyat olur. Haşlamalık patatesin kilosu 1 TL 40 kuruş, diğeri ise 1 TL 65 kuruş civarında satılıyor. Soğan için de fiyat hemen hemen aynı, kilosu 1 buçuk TL’den satılıyor bizim tezgahımızda. Akşam pazarında haliyle biraz daha düşüş oluyor.” dedi.

 

 

“ADANA KARPUZU ÇIKINCA FİYATLAR DÜŞECEKTİR”

 

Bir diğer pazarcı esnafı Sadık Uzun, “Son açıklamadan sonra işler daha da kötü bir hal aldı. Gelen vatandaşlar sadece fiyatlara bakıp gidiyor. Bizim de elimizde olan bir şey değil. Dün 10 TL olan ürün bugün 12 TL’ye çıkıyor. Mecbur alıyoruz. Almazsak iş yapamayacağız, kapatıp gideceğiz. Gerçekten bizim de arttırdığımız bir şey değil. Vatandaşlar bizimle burada bir gün geçirse yaptığımız zarara inanamazlar.” ifadelerini kullandı. Karpuzun fiyatının yüksekliğine de değinen Uzun, “Karpuz şu an dışarıdan geldiği için pahalı. Kilosu 7 TL. Bu kilo fiyatından vatandaşların alma ihtimali tabii ki de çok düşük. O yüzden dilim olarak da satıyoruz. Kısa bir süre sonra Adana karpuzu çıkınca fiyatlar düşecektir.” şeklinde konuştu.

 

 

“PAZARA UĞRAMAYA DA ÇOK VAKİTLERİ KALMIYOR”

 

Fiyatların yüksek olduğunu belirten Samet Durmuş, “Ramazan dönemi olması, seradan tarlaya dönüş ve pandemi nedeniyle fiyatlar yüksek. Çoğu esnaf zarara satış yapıyor. İnsanlar günü geçirmenin derdinde. Gelen kısıtlamalar nedeniyle vatandaşlar zaten işlerinden çıktığı gibi yasak başlıyor ve evlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Pazara uğramaya da çok vakitleri kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Pazarda ortalama fiyatlar ise şöyle: elma 5 TL, portakal 6 buçuk TL, ithal muz 18, yerli muz ise 13 TL’den satılıyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10