"Bağışıklık güçlendiren ürünlere talep arttı"

Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerine yoğun talep gösterdi. Elif Baharat Satış Sorumlusu Mahmut Dikçal, korona virüs döneminde vatandaşlarÄ?

Çerkezköy 16.04.2021 12:04:00 0
"Bağışıklık güçlendiren ürünlere talep arttı"

Korona virüs döneminde doğal bitki ve çayların gücüne talep de iyice arttı. Bu süreçte en çok ziyaret edilen yerlerin başında ise aktarlar geliyor. Elif Baharat Satış Sorumlusu Mahmut Dikçal, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hurma satışında yaşanan yoğunluk ve korona virüs döneminde en çok tercih edilen ürünlerden bahsetti.

 

TOKLUK HİSSİ VERİYOR

 

Hurmanın en çok tokluk hissi veren yiyeceklerden olduğunu ve bu yüzden hem diyet sırasında hem de Ramazan ayında çokça tercih edildiğini belirten Dikçal, “Hurmada lif miktarı yüksek, tokluk hissi verdiği için hem diyette hem de Ramazan’da bolca tercih edilen bir ürün. Çok fazla hurma çeşidi var; Medine, Acven, İran gibi birçok çeşit mevcut. Hemen hemen hepsi bizde de bulunuyor. Ramazan ayını gelmesiyle de tabii ki tercih oranı arttı. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

ÖNERİLERİ PAYLAŞTI

 

Korona virüs testi pozitif çıkan ya da bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşların da uğrak noktalarından biri olan aktarlar, bu konuda da gelen vatandaşlara yardımcı oluyor. Önerdikleri ve vatandaşın tercih ettiği ürünler hakkında bilgiler veren Dikçal,“Atom Çayı dediğimiz çayı öneriyoruz. İçerisinde; Zencefil, havlıcan, zerdeçal, karabiber, karanfil, yenibahar, şeker ve tarçın bulunuyor. Akciğer temizleyici özelliği barındırıyor olması nedeniyle çokça tercih ediliyor. Zencefil macunu, nefes almayı kolaylaştıran nane ve kekik yağı tavsiye ettiğimiz, vatandaşların da çokça tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Bu süreçte tabii ki vatandaşlarımızın genel temizlik, mesafe ve maske kurallarına uymaları ayrıca önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

 

“EN ÇOK İSTEDİĞİMİZ ŞEY ESKİ GÜNLERİMİZE KAVUŞMAK”

 

Kısıtlamaların getirdiği negatif etkiyi korona virüsün aynı zamanda engellediğini ifade eden Dikçal, “Normalde çocuğu okul çağına gelmiş aileler, okul olduğu zaman çok alışverişe geliyordu şu an kısıtlamalar nedeniyle bu yönde bir satışımız olmuyor. Şimdi de koronaya önlem için gelenler oluyor. Yani denk gelmiş oluyor satış olarak. Bu süreçte fırsatçılık yapma niyetinde olsak tabii ki de çok fazla kazanç elde edebilirdik ama bizim derdimiz o değil. Vatandaşlara en iyi gelebilecek ürünü en uygun maliyete tedarik etmeye çalışıyoruz. Tabii ki de en çok istediğimiz şey bir an önce bu salgından hep birlikte kurtularak eski günlerimize kavuşmak. Umarız bu günler çok yakında bizim olur.” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10