Çerkezköy kapalı cezaevi tarih oldu

1988 yılından bu yana birçok hükümlü ve tutuklunun kaldığı Çerkezköy Kapalı Cezaevi, Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda kapatılırken, cezaevinde kalan 17 mahkum ise haf

Çerkezköy 20.04.2021 16:21:00 0
Çerkezköy kapalı cezaevi tarih oldu

Çerkezköy’de yapımına 1986 yılında başlanan ve 1988 yılında açılan Çerkezköy Kapalı ceza infaz kurumu, Adalet Bakanlığı’nca alınan karar gereği 33 yıl sonra kapatılarak Çerkezköy tarihinde bir sayfa daha kapanmış oldu.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

 

Güvenlik önlemleri alınarak, önceki gün gerçekleştirilen tahliye işlemlerinde, cezaevinde kalan 17 mahkumun Tekirdağ 1.Nolu Cezaevine nakledildiği öğrenildi. Eşyalarıyla beraber sevk edilmek için nakil araçlarına bindirilen mahkumlara, jandarmaya ait trafik ve koruma araçlarıyla eşlik edildi. Öte yandan cezaevinin demirbaş eşyaları ise diğer cezaevlerine gönderilerek, cezaevi tamamen boşaltılmaya başlandı. Çerkezköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeli de işlemlerin bitmesinin ardından Tekirdağ ve çevre illerdeki cezaevlerinde görev alacak.

 

FİRAR OLAYI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

 

Zaman zaman bir çok ünlünün kaldığı cezaevi 2007 yılında meydana gelen 6 hükümlünün iki infaz koruma memurunu boğazlarına dayadıkları kırılmış bardakla etkisiz hale getirerek firar etmeleri olayı ile Türkiye gündemine oturmuştu. Öte yandan tamamen boşaltılan Çerkezköy Kapalı Cezaevinin yerine ise ne yapılacağı ise Çerkezköy gündeminde şimdiden merak konusu oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10