490 öğrenciye tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılmak üzere Tekirdağ'a 490 tablet gönderdi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Devletimiz uzaktan eğitim sü

Tekirdağ 22.04.2021 13:51:00 0
490 öğrenciye tablet dağıtıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ın katılımıyla Valiliğin toplantı salonunda tabletlerin teslimi için tören düzenlendi.

 

4 BİN 10 TANE GÖNDERİLDİ

 

Tablet töreninde konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Devletimiz uzaktan eğitim sürecinde elinden geleni yapıyor. Tekirdağ’da şu ana kadar ihtiyacı olan öğrencilerimize dağıtılmak üzere 4010 tane tablet gönderildi. 2197 de hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı var ki bu bizim sadece kayıt altına aldığımız. Onun dışında kayıt altına almadığımız, vakıfların, başka hayırseverlerin verdiği tabletler var. İlimizde uzaktan eğitime katılamayan öğrencimiz kalmasın diye gayret gösteriyoruz. Uzaktan eğitimde sorunu olan öğrencilerimiz için EBA sınıfları oluşturduk. Öğrencilerimiz, isterse oradan eğitim alması mümkündür. Ama biz herkese tablet ulaştırmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu sayı artar diye düşünüyorum. İnşallah eğitim alan öğrencilerimizi güzelce kullanır ve eğitim- öğretim anlamında kendilerini geliştirirler” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından tablet teslim töreni sona erdi.

 

 

214 EBA DESTEK NOKTASI VAR

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, “ Milli Eğitim Bakanlığımız ve hayırsever katkısı ile şimdiye kadar ilimiz genelinde 6.207 adet tablet bilgisayarın büyük bir kısmının dağıtımı yapılmıştır. İlimiz genelinde 3'ü mobil olmak üzere 214 adet EBA Destek Noktası bulunmaktadır” dedi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10