Başakşehir'de 23 Nisan coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan edişinin 101. Yılı Başakşehir Okullarında bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Çerkezköy 23.04.2021 16:03:00 0
Başakşehir

Başakşehir Okulları görkemli bir tören için ilkokul öğrenci ve öğretmenleriyle coşkulu bir şekilde hazırlıklarını yaptı. Her bir koreografi için tek tek çalışılarak, pandemi kuralları göz önünde bulundurularak video çekimleri gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini içeren konuşmasını 4/A sınıfı öğrencisi İnci Sezer gerçekleştirdi. Okulun müzik korosunun sahnede yerini almasıyla birlikte koronun seslendiği müzikler sergilendi. Koronun seslendirdiği müzik gösterisinden sonra 2/A sınıfı şiir seslendirmelerine yer verildi.

 

DRAMA GÖSTERİSİ CANLANDIRILDI

 

Her kademeden öğrencinin yer aldığı programda Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği dans gösterisi yüzlerde tebessüme sebep oldu. Bu güzel gösteriden sonra sahneyi alan 4. Sınıf öğrencileri, izleyicileri 101 yıl öncesine götürerek o gün ki duyguları yaşatan “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılısı” adlı drama gösterisini canlandırdı. Daha sonra 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan ekip, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini İngilizce ve Almanca olarak izleyicilere sundu. 1/A sınıfı öğrencileri sahnede yerini alarak ritim çalışmalarını sundular. 2/A sınıfı öğrencileri “23 Nisan Ne Demek?” adlı çalışmalarını gerçekleştirdiler.  Sonrasında 3/A sınıfı öğrencilerinden oluşan oratoryo ve 3/B sınıfı öğrencilerinin “Hayallerim ve Ben” çalışması sunuldu. Ortaokul öğrencilerinden 6/A sınıfı öğrencisi Safiye Gülverin makey makey ile piyano gösterisini gerçekleştirdi. Son olarak ilkokul öğrencilerinden oluşan eğlenceli Jimnastik çalışması sahnelenerek gösterimler sona erdi.

 

“SİZLER, YARINI BUGÜNDEN DAHA YAŞANILIR KILACAKSIIZ”

 

Öğrencilerin gösterilerinin ardından kürsüye gelen ve kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman; “Değerli öğretmenlerim, kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrenciler, çocuklarımız, yarınlarımız… İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz. Tek Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 101. Yılı'nı kutluyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak bu ulusa yakışanın bir kişinin egemenliğinde olmak değil, kendi kendisinin efendisi olması gerektiğini düşünerek bunu yaptılar. Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve siz çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakacak. Sizler, yarını bugünden güzel, bugünden daha yaşanılır kılacaksınız.” dedi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10