Aygun: Ligden düşme yasaklansın

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na çağrı yaparak, tüm liglerde küme düşmenin yasaklanmasını istedi. Aygun, â??

Tekirdağ 28.04.2021 15:20:00 0
Aygun: Ligden düşme yasaklansın

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde, dünyayı saran ve mutasyonlarla dalga boyutu güçlenen Covid-19 salgınının spor camiasını da derinden etkilediğini kaydetti.

 

KARARDAN VAZGEÇMELİDİR

 

Türkiye’de pik yapan salgın sonucu 29 Nisan 2021 ve 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma kararı alındığını ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Gelirleri bitme noktasına gelen futbol kulüpleri ise ekonomik açıdan darboğaza girmiştir” diye konuştu. Pandemi sonucu BAL’ın ertelendiğini kaydeden Aygun, “Şu anda BAL’ın akıbeti de meçhuldür. Yaşanan süreç dikkate alınarak,  2020-2021 sezonu için Süper Lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerinde ve ertelenen BAL’a daha sonra devam edilmesi halinde küme düşme kararından vazgeçilmelidir” açıklamasında bulundu.

 

PERFORMANSLARI BOZULMUŞTUR

 

Aygun, Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin ilk ve ikinci devresinde farklı talimat uyguladığını ifade ederek, “ Liglerin ilk devresinde Covid-19 pozitif vakalarında müsabakalar ertelenirken, ikinci devresinde Covid-19 pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan ötürü müsabakaların ertelenmemesi kararına geçilmiştir. Son Futbol Müsabaka Talimatı'na göre takımların minimum 9 kişi ile sahaya çıkması, aksi takdirde hükmen mağlup sayılması kararlaştırılmıştır. Devreler arası uygulanan farklı kararlar, takımların sürece uyumunu olumsuz yönde etkilemiştir. TFF’de ligler devam ederken Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) Mart 2021’de transfer sezonu açılmıştır. Bazı kulüplerin futbolcularına yapılan yüksek cazip teklifler, takımlarda motivasyon yitimine neden olmuştur. Birçok kulüp, önemli futbolcularını kaybetmiştir. Teklifleri kabul etmeyen futbolcuların da aklı karıştığı için ligin kalan kısmında performansları bozulmuştur” dedi.

 

SORULAR YÖNELTTİ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde “ Sporda hakkaniyet ve adaleti sağlamak için 2020-2021 sezonu için Süper Lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerinde küme düşmenin bu sezon de ertelenmesi yönünde karar alacak mısınız?  BAL’a devam edilmesi halinde de küme düşmeyi kaldıracak mısınız? Türkiye Futbol Federasyonu’nun katılım payı altında aldığı ücretleri BAL takımlarına iade etmeyi düşünüyor musunuz? Lisansı vize edilen amatör sporculara destek verecek misiniz? Kulüplere destek verecek misiniz?  Transfer sezonu için daha rasyonel tarihler belirleyecek misiniz?” sorularını yöneltti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10