Çerkezköy'de "tam kapanma" denetimleri

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde uygulanacak tam kapama kararın ardından Çerkezköy'de 17 gün sürecek olan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması önceki gece saat 19.00'da ba?

Çerkezköy 30.04.2021 16:34:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, söz konusu denetim kapsamında İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdür Vekili ve Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Akın ve görevli kolluk kuvvetleri mensupları ile birlikte merkezde faaliyet gösteren işletmeleri inceledi.

 

 

ABBAN DENETİM YAPTI

 

Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni tedbirlerin alınması gerekmiş, hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma  kısıtlaması uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban kurum müdürleriyle birlikte ilçe genelinde denetim gerçekleştirdi.

 

 

CADDE VE SOKAKLAR BOŞALDI

 

Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak 17 günlük tam kapanmanın başlamasıyla birlikte Çerkezköy’de kent merkezinde cadde ve sokaklar tamamen boş kaldı. Polis ekipleri kent merkezinin birçok bölgesinde uygulama noktaları oluşturarak yoldan geçen araç sürücülerinin ve araçlarda bulunan kişilerin izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Polis ekipleri evrakları tam olan kişilerin yola devam etmesine izin verirken izin belgesi olmayan kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası uyguladı.

 

 

JANDARMA KUŞ UÇURTMADI

 

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise ilçe giriş ve çıkış noktalarında kontrollerini sürdürdü. Silivri-Çerkezköy yolu üzerindeki Tekirdağ sınırı olan BP istasyonu önünde ve Kuşbahçe mevkiinde uygulama yapan jandarma ekipleri, araç sürücülerinin seyahat izin belgesinin olup olmadığını kontrol etti. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesildi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10