Kurucu ortak olarak güç birliğinde yerini aldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezleri (UAM) İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'na katılan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, â??

Tekirdağ 3.05.2021 15:18:00 0
Kurucu ortak olarak güç birliğinde yerini aldı

29.06.2020 tarih ve 31160 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezleri Yönetmeliği” kapsamında kurulması YÖK Başkanlığınca uygun bulunan Ortak UAM’lara dair paydaş üniversitelerin deneyim paylaşımını sağlamak amacıyla ilk kurulan Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM)’nin bugüne kadar yaptığı faaliyetler konusunda YÖK tarafından, bu kapsamda kurulan diğer 3 Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezinin paydaşı üniversitelerin rektörlerine bilgi aktarımı yapıldı.

 

REKTÖRLERE BİLGİLER VERİLDİ

 

Toplantının açılış konuşmasını YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu yaptı. Yapılan sunumda fizikî mekân oluşumları, idari düzenlemeler ve bilimsel faaliyetler açıklandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker’in katıldığı çevrimiçi toplantıda Namık Kemal Üniversitesi’nin de Kırklareli Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile kurucu ortağı olduğu ve bu kapsamda kurulan Ortak UAM’lardan “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” için yeni bilgilerin edinilmesi sağlandı. Uygulama ve Araştırma Merkezinin Koordinatörlüğünü yapan Kırklareli Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesinin rektörleri de toplantıda yer aldılar.

 

GÜÇ BİRLİĞİNDE YERİNİ ALDI

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin konu ile ilgili olarak “YÖK’ün girişimi sayesinde üniversitelerin güçlerini birleştirmesiyle ülkemiz için öncelikli ve stratejik alanlar olan ‘hayvancılık sektöründe dijital teknolojiler’, ‘gıda arzı güvenliğinde dijital teknolojiler’ ve ‘jeotermal ileri sera teknolojileri’ olmak üzere 3 stratejik alanda Türkiye'nin ilk ortak araştırma merkezlerinin kurulması kararı daha önceden alınmıştı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de ‘Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurucu ortağı olarak bu güç birliğinde yerini aldı. Bu Ortak Merkezde gıda, tarım ve hayvancılık alanları birbirleriyle bağlantılı olarak ele alınacak ve gıda arzı kapasitesinin artırılması için ileri teknikler geliştirilip, gıda arzı güvenliği ve bu alandaki dijitalleşmeye dair uygulamalar gerçekleştirilecek” dedi.

 

AR-GE PROJELERİ YÜRÜTÜLECEK

 

Rektör Şahin, “Merkezimizde sektördeki yenilikçi yaklaşımlar ve dijitalleşme ile daha fazla üretken bir sektör oluşmasına katkı sağlanacak ve ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge projeleri yürütülecek. Ayrıca, ulusal hedef ve politikalar kapsamında öncelikli olarak belirlenen alanlarda ileri teknikler kullanılarak bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı sağlayan çalışmalar yapılacak. Bugünkü toplantıda ise ilk kurulan Ortak UAM olan NÖROM’un deneyimlerine dair yol gösterici olması açısından Rektörlere YÖK tarafından bilgi aktarımı gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10