Kaplan: Ligde düşme kaldırılsın

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, TFF 3.Ligden Bölgesel Amatör Lige düşen Tekirdağspor'un ligde yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, Gençlik ve Spor BakanÄ?

Tekirdağ 4.05.2021 14:09:00 0
Kaplan: Ligde düşme kaldırılsın

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

“İLK YARI BAŞKA, İKİNCİ YARI BAŞKA”

 

Kaplan, verdiği önergede şunları dile getirdi; “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin hayat şartlarını zora soktuğu gibi spor müsabakalarını da maddi ve manevi olarak zorladığını yaşayarak görmekteyiz. Birçok kulübün birden fazla sporcusu, antrenörü ve çalışanları vakaya yakalanarak 2-3 hafta hiçbir antrenman ve müsabakaya katılamayarak lig motivasyonunu kaybetmiştir. Ayrıca ligin 1. ve 2. yarısında farklı talimat uygulanması, ilk yarısında belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabaka ertelenirken 2. yarısında talimat değişmiş, belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale gelmiştir.  Müsabakaya çıkılmadığı takdirde de 3-0 hükmen mağlup olmuş gibi ağır bir şekilde cezalandırılmış ve bu da haksız sonuçlar doğurmuştur. Ayrıca, 3. lig maçlarının devam ettiği süre içinde BAL ligi transfer sezonun Mart 2021’e kadar devam etmesi, BAL ligi kulüplerin transfer görüşmelerinin BAL liginde 1 yıldır idmansız kalan futbolcu grubu yerine idmanlı hali hazırdaki fiziki gücü yerinde olan 3. lig futbolcuları ile görüşmeleri, maddi güçlükler çeken 3.lig kulüplerin futbolcularına yapılan transfer teklifleri futbolcuların motivasyonlarını bozmuş, ligin alt sıralamalarında bulunan takımların futbolcularına yapılan yüksek cazip teklifler 20-30 yaş aralığındaki gençlerin akıllarını karıştırmış, kulüplerin önemli futbolcularının kaybedilmesine sebep olmuş, teklif edilip de gitmeyen futbolcuların akıllarında büyük bir soru işareti bırakmış ve motivasyonlarını tamamen dağıtmıştır. Bununla birlikte Pandemi nedeniyle Profesyonel 3. liglere, tam hazır olmayan BAL kategorilerinden çıkan hakemlerle başlanmış ve devam ettirilmiş, yapılan hakem hatalarının skora yansıdığı görülmüştür. Dolayısıyla takımların puan olarak lig sıralaması da etkilenmiştir. Bu bağlamda; Geçtiğimiz sezon pandemi koşulları için uygulanan ligden düşme ertelemesini, sporda adaleti sağlamak amacıyla, guruplarda düşmenin bir sezon daha ertelenmesi için bir girişiminiz olacak mı, bu konu ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10