Tam kapanmada yüzlerce metre kuyruk oluştu! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bin 100 TL'lik sosyal yardımın yanı sıra, süt ve çocuk yardımı olarak bilinen yardımları, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneÄ

Çerkezköy 7.05.2021 15:08:00 0
Tam kapanmada yüzlerce metre kuyruk oluştu! 

Çerkezköy’de çekilen görüntülerde PTT’nin önündeki kuyruklar dikkat çekti. Tam kapanmaya rağmen kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ve sosyal yardımlarını almak isteyenler, PTT önünde yüzlerce metre kuyruk oluşturdu. Bir cadde boyu devam eden kuyruğun, caddenin bittiği yerde ara sokaktan devam ettiği görüldü.

 

 

SAATLERCE BEKLEDİLER

 

Tam kapanma döneminde devlet, 1.2 milyon haneye bin 100 TL destek yapacağını açıkladı. Yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırılacağı söylense de, vatandaşların bir kısmı paraya ihtiyacı olduğunu belirterek PTT şubelerinin önünde kuyruklar oluşturdu. Çerkezköy merkezde ve Kızılpınar mahallesinde bulunan PTT önünde sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren vatandaşlar, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen 1100 TL’lik sosyal yardımın yanı sıra, süt ve çocuk yardımı olarak bilinen yardımları, işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğini almak için güneşin altında saatlerce sıra bekledi. Dağıtım sırasında sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı dikkat çekerken, gün boyunca kuyruk, ana caddeden arka sokaklara kadar uzadı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10