Varlık: Sevgi her engeli aşar

Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Sakine Varlık, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle kutlana

Tekirdağ 10.05.2021 14:25:00 0
Varlık: Sevgi her engeli aşar

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında engellilerin sorunlarının tartışıldığını kaydeden Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Sakine Varlık,” Engelliliğe sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Engellilerin eğitilebilmeleri ve iş sahibi olabilmeleri için gerekli şartlar oluşturulmaya çalışılır ve çeşitli  etkinliklerle engelliler haftası kutlanır” dedi.

 

ENGELLİLERİN HAFTASINI KUTLUYORUZ

 

Varlık, “ Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanır. Hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve seminerler düzenlenir. Çerkezköy Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği olarak bu ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu salgın nedeniyle kutlama yapamıyoruz. Engellilerin tek başına sorunsuz dolaşacağı sorunlarının rahatla çözüme ulaşacağı günlerde yeniden engelliler haftasını kutlama dileğiyle ''Sevgi her engeli aşar’ diyoruz ve tüm engellilerin engelliler haftasını kutluyoruz” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10