Şahin: Trakya'nın ihracat avcılarının 2021 hedefi 80 milyon dolar

Trakya Kalkınma Ajansı'nın girişimleri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çorlu ve Çerkezköy ticaret ve sanayi odalarının iş birliğinde oluşturulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) 2 yıl i

Çerkezköy 18.05.2021 18:07:00 0
Şahin: Trakya

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Trakya Kalkınma Ajansı, bölgenin potansiyelini harekete geçirerek Trakya’yı dünya ile rekabet eden bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

 

HATTAT TRAKTÖRÜ ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy’den dünyaya ihracat yapan yerli firmalar arasında yer alan Hattat Traktör’ü ziyaret eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin burada basın mensuplarına Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, “Trakya Kalkınma Ajansı olarak biz 2-3 yıldır Trakya’nın ihracatını arttırmak için özellikle KOBİ dediğimiz firmalarımızın, küçük ölçekli işletmelerimizin ihracat yapmak için gerekli olan bilgi ve donanımdan eksik olduğunu, ihracatın nasıl yapılabileceğini yine bununla beraber yabancı dil eksikliğini gördük ve dedik ki, ‘KOBİ’lerimize, pazar arayan firmalarımıza, ilk defa ihracat yapmak isteyen firmalarımıza danışmanlık yapabilirsek, önlerini açabilirsek, kendilerine hem özgüven gelir hem de ihracatın nasıl yapılabilirliğini gösterebiliriz. Bu vesileyle de üretim kalitesini artırmayı ve katma değerli ürünler ürettirmeyi hedefliyorduk. Yaptığımız analizler sonucunda bu ihtiyacın olduğunu, böyle bir danışmanlık ihtiyacı olduğunu gördük ve böyle hizmet başlattık” dedi.

 

 

İHRACAT AVCILARIMIZ VAR

 

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin hedeflerinden bahseden Şahin, “Biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak Sanayi Bakanlığımızın öncülüğünde kurmuş olduğumuz bu sistem sayesinde ki bu sistem ile tüm dünyadaki istihbarı merkezlerden biz bilgiler alıyoruz. Aldığımız bu bilgileri yapmış olduğumuz, geliştirmiş olduğumuz özel bir yazılımla bilgileri raporlar haline getiriyoruz. Bu çalışmalarımızı istihbarat avcılarımız dediğimiz uzmanlarımızla beraber, bunlar Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çorlu ve Çerkezköy’deki Ticaret ve Sanayi Odalarımızdaki uzmanlarımızla beraber ve Kalkınma Ajansındaki uzmanlarımızla beraber ihracat avcılarımız var. Bunlar dünyadaki bütün bilgileri şirketlerimiz için buluyor ve buldukları bilgileri geliştirmiş olduğumuz yazılım sayesinde işliyor. İşlenen bu raporları birebir firmaların istediğine göre, mesela firmamızın ülke pazar hedefinden sonra hedef kitle müşterisini bulma, bulunan müşterilere özel maillerin gönderilmesi, ilk anlaşmaların yapılmasına kadar yine bununla beraber hedef müşterilere ülkemizde bulduğumuz ihalelerin sunumuna kadar birçok alanda müşterilerimize, firmalarımıza hizmet etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

 

HEDEF 80 MİLYON DOLAR İHRACAT

 

Şahin, “2020 yılında 280 işletmemize, firmamıza 355 tane danışmanlık verdik. 64 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 2021 yılında da 355 firmaya danışmanlık vermeyi ve 80 milyon dolar ihracat hedeflemekteyiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10