Bağımsızlık ateşimiz 102 yaşında

102 sene önce bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da Milli Mücadele'nin fitilini ateşlediği gün olan 19 Mayıs, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de törenle kutlandı. Atatürk Anı

Çerkezköy 19.05.2021 16:48:00 0
Bağımsızlık ateşimiz 102 yaşında

Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde bugün saat 10.00’da düzenlenen çelenk sunma törenine; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Tayfun Şerifoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“MİLLETİMİZİN ŞAHA KALKIŞININ BAŞLANGICIDIR 19 MAYIS”

 

Tören; Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Daha sonra, 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Aysu Özcan yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 102’nci yıldönümü olan bu anlamlı günde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Milletimizin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs” ifadelerini kullandı.

 

“YÜREKTEN İNANIYORUZ”

 

Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk gençliğine emanet ettiğini kaydeden Baran, “Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

“VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

 

Baran, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Unutmayalım ki; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ Bu duygularla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” Baran’ın konuşmasının ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Semih Şans, 19 Mayıs Gençlik Marşı isimli şiirini okudu.

 

 

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE MADALYA VERİLDİ

 

Daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 100 metre kadınlarda 1’inci olan Birsen Engin, 100 metre erkeklerde 1’inci olan Hüseyin Hanbaş, 800 metre kadınlarda 1’inci olan Hilal Öztürk, 800 metre erkeklerde 1’inci olan İsmail Baki, Açık Hava Okçuluk Yarışması Küçük Kızlar Olimpik Yay kategorisinde 1’inci olan Mira Kahraman ve Küçük Erkekler Olimpik Yay kategorisinde 1’nci olan Ramazan Yazçiçek madalyalarını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’dan aldı. 100 metre kadınlarda 2’nci olan Edanur Geyik, 100 metre erkeklerde 2’nci olan Muratcan Keskin, 800 metre kadınlarda 2’nci olan Gizem Önkol, 800 metre erkeklerde 2’nci olan Arda Baydar, Açık Hava Okçuluk Yarışması Küçük Kızlar Olimpik Yay kategorisinde 2’nci olan Meldanur Köse ve Küçük Erkekler Olimpik Yay kategorisinde 2’nci olan Yasin Eyyipoğlu madalyalarını Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız’dan aldı. Yarışmalarda 3’üncü olan öğrenciler ise madalyalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan aldı. 100 metre kadınlarda 3’üncü olan Gizem Önkol, 100 metre erkeklerde 3’üncü olan Nami İlker Göktaş, 800 metre kadınlarda 3’üncü olan Birsen Engin, 800 metre erkeklerde 3’üncü olan Umutcan Gündoğan, Açık Hava Okçuluk Yarışması Küçük Kızlar Olimpik Yay kategorisinde 3’üncü olan Derya Lel ve Küçük Erkekler Olimpik Yay kategorisinde 3’üncü olan Deniz Lel’e madalyalarını Başkan Akay verdi.

 

 

CHP’LİLER ÇELENK SUNDU

 

Törenin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan ve ilçe yönetimi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra günün anısına Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekildiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10