Başkan Akay'a 'Halk Ekmeği' yetkisi

Çerkezköy Belediyesi Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısı ikinci oturumunu Başkan Vahap Akay başkanlığında tamamladı. Bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşül

Çerkezköy 20.05.2021 19:00:00 0
Başkan Akay

Toplantıya mazeret bildiren Fatma Esen, İbrahim Çekçi, Enver Bayram, Mehmet Kar, Koray Önsel, Erkan Zümbül, Mikail Çelik, Mahmut Göçmez ve Habip Çelik katılmadı.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin ilk maddesinde Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülürken, gündem maddesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 12.04.2021 gün ve 31 sayılı kesin hesap oy çokluğu ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunun reddi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu Meclis’e sunulurken, ilgili gündem maddesi ile oy birliği ile kabul edildi.

 

AK PARTİLİLER ŞERH DÜŞTÜ

 

Bir sonraki gündem maddeleri arasında yer alan askı plan itirazı  ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 16.04.2021 gün ve 50 sayılı plan itirazı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gündem maddeleri oyçokluğu ile kabul edilirken AK Partili Meclis Üyeleri gündem maddesine şerh düştü.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 07.05.2021 tarihli şirket hibesi hakkındaki madde görüşüldü. Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin aktif ve pasifindeki sermayesinin kabulüyle yapılacak iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi, sermaye belirlenmesi hususunun daha sonra gündeme alınarak değerlendirilmesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen parka isim verilmesi konusu görüşülürken, İstasyon Mahallesi Onur Sokak’taki parka Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde belediye hisselerinin satışı konulu madde oy birliği ile kabul edilirken, bu gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından mecliste sona erdi. Çerkezköy Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısını ise  Haziran Salı günü saat 15.00’de gerçekleştirecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10